26 / 04 / 2024

TOKİ'den Van'a 3,7 milyar TL'lik yatırım!

TOKİ'den Van'a 3,7 milyar TL'lik yatırım!

Van'da TOKİ tarafından geliştirilen konut projeleri ve sosyal donatı yatırımlarıyla deprem ve terörün yarattığı tahribat ortadan kaldırılıyor...



Deprem ve terörden büyük zarar gören Van'da sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla yeni yerleşimler kuran TOKİ, 30 bin konutu kapsayan konut projeleriyle şehirden deprem ve terörün izlerini silmeye çalışıyor.

Van'ın Tuşba ilçesindeki Tarihi Van Evlerinin açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehrin yenilenmesi hedefiyle Van'a ve ilçelerine önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Bakan Kurum, bu doğrultuda 200 günlük eylem planının hazırlandığını, kente bugüne kadar  TOKİ  vasıtasıyla yaklaşık 3 milyar 700 milyon TL'lik yatırım yapıldığını, parkları, yeşil alanları, cami ve sosyal donatılarıyla 30 bin konutun 120 bin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyleyerek, "Van, âdeta yeniden inşa ediliyor" diye konuştu.

ERCİŞ'TE DÖNÜŞÜM

Erciş'te 149 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü, TOKİ'nin 4 hektarlık alanda iş yerlerinin imalatını tamamlama aşamasına getirdiğini anlatan Kurum, projenin yıl sonuna kadar bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Altyapı yatırımlarına da değinen Kurum, 6 bin hektarlık alanı içeren Van çevre yolunun üç etap hâlinde yapılacağını belirterek il-bank vasıtasıyla altyapı, su ve kanalizasyon hizmetlerine yapılan 500 milyon TL yatırımla birlikte 400 milyon TL'lik yatırımın devam ettiğini anlattı. Van Gölü çevresindeki tüm yerleşim yerlerinin 2023'e kadar arıtma tesisine kavuşacağını söyleyen Kurum, mavi bayraklı plaj sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Kurum, katı atık entegre tesisi projesiyle şehrin 150 milyon değerinde bir tesise kavuşacağını kaydetti.

VAN MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Kent meydanı projesinin uygulandığı alanda incelemeler yapan Kurum, Türkiye genelinde hayata geçirilecek millet bahçesi projelerinden birinin de Van'da da yapılacağını aktardı. Kurum, "Van, millet bahçesine bir an önce kavuşsun diye 18 dönümlük kent merkezinde kullanılan alanı halkın kullanımına açacağız. Akköprü Mahallesi'nde 100 bin metrekarelik alanda Valiliğimiz ile Bakanlığımız bir proje gerçekleştirecek ve projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak kentin güzel bir millet bahçesi kazanması için imalatlara başlayacağız. Proje, etaplar hâlinde 1 milyon metrekare olacak, 100 bin metrekaresine bu yıl başlayacağız. Millet bahçesi projesi, içinde teleferiklerin, yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu bir proje olacak" dedi.


Geri Dön