29 / 03 / 2024

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

TOKİ 81 ilde indirimli konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ, yapacağı konut projeleri için büyükşehir belediyeleri ile temasa geçmeye başladı. İlk olarak Adana'nın Yüreğir ilçesinde belediye arsası 1 TL iz bedeli ile TOKİ Başkanlığına devredildi.



İNŞAATLARIN TAMAMLANMASI İÇİN FİRMALARA 20 MİLYAR LİRALIK KAYNAK

Üçüncü paketimiz, inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40’ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayırdık. Bir yıl boyunca konut fiyatlarının internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma sözü veren firmalarımız belli bir rakama kadar ve 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek. Böylece inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanarak kısa vadedeki konut arzının artmasını, fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz.

“SOSYAL KONUT PROJELERİ İÇİN TOKİ’YE 30 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN”

Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finansman sağlayacağız. Sosyal konut projelerimizin istismarını önlemek içinde bu yolla edinilen konutların 5 yıl süreyle satışına izin vermeyeceğiz. Ayrıca küçük ölçekli müteahhitlere şehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli bir fiyatın üzerinde satamamaları şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız. Bu tür alanların rezerv konut alanı ilanı yoluyla çeşitli vergilerden istisna olmasını temin ederek maliyetlerin düşürülmesi yoluna da gideceğiz. Rezerv alanlarına yapılan ve uygun maliyetleri ile desteklenen konutlar da 5 yıl süre ile satış tahdidine tabi olacaktır. Sistemin sağlıklı işleyişini sağlamak için denetimde TOKİ ve Emlak Konut gibi bu alanda birikimi olan kuruluşlarımızı da kullanacağız.


Geri Dön