29 / 03 / 2024

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

TOKİ 81 ilde indirimli konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ, yapacağı konut projeleri için büyükşehir belediyeleri ile temasa geçmeye başladı. İlk olarak Adana'nın Yüreğir ilçesinde belediye arsası 1 TL iz bedeli ile TOKİ Başkanlığına devredildi.



ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını artırmak için destek vereceğimiz bir diğer alandır. Ada düzeyinde sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli krediler ile kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız. Özellikle hak sahipleri ile müteahhitlerin bir araya gelerek yürütecekleri bu projelerin denetimini de yine ilgili kuruluşlarımızın vasıtasıyla daha sıkı şekilde gerçekleştireceğiz.

ARSA PAYI DÜŞERSE EVLER YÜZDE 30 İNER 

Konut sektöründeki fiyat artışına TOKİ'nin çözüm olabileceğini ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, geçmişte konut bedelinin 3'e bölündüğünü, 3'te birinin arsa maliyeti olduğuna dikkat çekerek şu anda bu dağılımın değiştiğini söyledi. Eren sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte maliyeti üçe böler, arsa maliyetini 1, inşaat maliyetini 1 ve müteahhit payını 1 olarak uygulardık. Şimdi büyük kentlerde arsa sahipleri yüzde 55'e kadar çıkmış durumda. Arsa maliyetleri eskiden olduğu gibi yüzde 30'lara kadar çekilebilirse, fiyatlar da en az yüzde 30 düşer." 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Devlet vergide indirim yapma kararı aldı! Vergi indiriminden kimler yararlanacak hangi gelirler vergiden muaf olacak?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün


Geri Dön