19 / 03 / 2024

TOKİ'nin en çok yeni projeleri merak edildi!

TOKİ'nin en çok yeni projeleri merak edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal medya ve çağrı merkezi üzerinden en çok yeni projelere yönelik soru aldı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal medya hesapları ve çağrı merkezi üzerinden en çok, "yeni projeler", "indirim kampanyaları" ve "konut teslim tarihleri" hakkındaki sorulara cevap vererek vatandaşların mağduriyetine çözüm aradı. 

TOKİ nin en çok yeni projeleri merak edildi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kurum tarafından 2021'in ilk altı ayında sosyal medya platformları Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden gelen 62 bin 150 soru yanıtlandı. Kuruma Ocak'ta 12 bin 633, Şubat'ta 9 bin 169, Mart'ta 10 bin 56, Nisan'da 12 bin 95, Mayıs'ta 8 bin 298, haziranda 9 bin 899 soru soruldu. 

En çok afet sonrası yeni projeler soruldu. "ALO TOKİ" çağrı merkezine ise yılın ilk altı ayında 90 bin 603 çağrı geldi. Ocak ayında 14 bin 157, Şubat'ta 14 bin 412, Mart'ta 23 bin 350, Nisan'da 16 bin 740, Mayıs'ta 8 bin 22, Haziran'da 13 bin 922 çağrı cevaplandı. 

Türkiye'de yaşanan deprem ve sel gibi doğal afetlerden sonra  TOKİ  tarafından hayata geçirilecek projeler ile Elazığ'da yaşanan depremden sonra depremzedeler için inşa edilen konutların teslim tarihleri TOKİ'ye en fazla yöneltilen sorular arasında yer aldı. Vatandaşlar, İzmir'de yaşanan deprem sonrası inşa edilecek yeni projeler ile Giresun ve Rize'de yaşanan sel felaketleri sonrası hayata geçirilecek projelerin durumu hakkında da soru yöneltti.

TOKİ nin en çok yeni projeleri merak edildi!

İstanbul ve İzmir'deki projelere yoğun ilgi

Vatandaşlar, kent genelinde TOKİ'den en çok İstanbul'da devam eden projeler ve satış detayları hakkında bilgi almak istedi. İstanbul'dan sonra projeleri en çok merak edilen kent ise  İzmir  oldu.

TOKİ nin en çok yeni projeleri merak edildi!

Projeleri merak edilen ve hakkında en çok soru sorulan diğer şehirler ise Kayseri, Antalya, Hatay, Mersin, Diyarbakır, Ankara, Adana, Bursa ve Gaziantep olarak sıralandı.

Bu iller için proje takibi, ihaleler, konut teslimi ve yeni inşa edilecek projeler hakkında vatandaşlara bilgi verildi. Ek olarak konut satışı, teslim ve geri iadelere yönelik bilgi talebinde bulunuldu. Projenin başvuru aşaması, kura çekilişi, ihalesi ve teslimine yönelik sorular cevaplandı. TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların istekleri, önerileri ve şikayetleri de ilgili birimlere yönlendirdi.

TOKİ'den 810 TL taksitle ev sahibi olma imkanı!


Geri Dön