26 / 04 / 2024

TOKİ'nin indirim kampanyasına katılım durumu TBMM'de!

TOKİ'nin indirim kampanyasına katılım durumu TBMM'de!

TOKİ'nin indirim kampanyasına katılım durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TOKİ'nin indirim kampanyasına katılım durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Alban, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Alban, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini açıklamış, bu kapsamda 21 Mart 2019 tarihinde başvurulan almaya başlamıştı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, bu yıl peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirim yapılacağı, kampanyadan 210 bin konut ve işyeri alıcısı yararlanabileceği belirtilmiştir.

Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da yararlanabileceği, borcun tamamım kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabileceği kamuoyuna açıklanmıştı.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Mart - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceği ifade edilmiş, bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacağı vurgulanmıştı.'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın soruları:
1-  TOKİ  tarafından, kapsamı yukarıda açıklanan “yüzde 22 indirim kampanyasına 21 Mart - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında kaç konut ve iş yeri alıcısı başvurmuştur? Bunların illere göre dökümü nedir?

2- TOKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, kampanyadan 210 bin konut ve işyeri alıcısı yararlanabileceği açıklanmasına rağmen, başvuru sayının beklenenden az olduğu bilgileri verilmiştir-. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?

3- Kampanyaya bu kadar düşük katılım olması, vatandaşın borcunu ödeyemez duruma geldiğinin bir kanıtı ve ekonomik krizin giderek derinleştiğinin bir göstergesi midir?


Geri Dön