29 / 03 / 2024

TOKİ'nin Samsun ve Antalya stadyumları ihaleye çıkıyor!

 TOKİ'nin Samsun ve Antalya stadyumları ihaleye çıkıyor!

TOKİ'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokoller çerçevesinde Samsun ve Antalya'da inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli stadyumlar için 3 ve 6 Aralık tarihlerinde ihaleye çıkılacak





Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokoller çerçevesinde Antalya ve Samsun'a yapılacak stadyumların ihale tarihleri belli oldu. 

     Samsun'da 334 dönüm arazi üzerine 33 bin kapasiteli inşa edilecek stadyum için 3 Aralık'ta ihaleye çıkılacak. Stadyum girişinde 7 bin 500 seyirci kapasiteli Karadeniz Bölgesi'nin en büyük spor salonu yer alacak. Spor salonunun kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı. 

     Stadyumun dış görünümü, Kurtuluş Savaşı'nı anımsatan ögeler içerecek. Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla kurtuluş yolunun açılması dolayısıyla kente yapılacak stadyuma özellikle kırmızı ve beyaz renkler işlenecek. 

     

     -Antalya'daki stadyum portakalı anımsatacak- 

     

     Toplam 136 dönüm araziye inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli Antalya'daki stadyum için de 6 Aralık'ta ihale gerçekleştirilecek. 

     Stadyumun yanına 10 bin seyirci kapasiteli spor salonu ve 3 bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu yapılacak. 

     Antalya'nın sembolleri arasında yer alan turunçgiller, stadyum projesinde de kullanılacak. Stadyumun dış görüntüsü, renk başta olmak üzere portakalı anımsatacak. 

     

     -Tribün altlarına özel proje- 

     

     Yeni inşa edilen statlarda, tribün altları değerlendirilerek bireysel sporlar için kullanılacak. Her bir stadyumun altında tekvando gibi bireysel branşlar için 10 ila 12 spor salonu yer alacak. 

     AA


Geri Dön