25 / 04 / 2024

Toplu konut bölgesi nedir?

Toplu konut bölgesi nedir?

Bir bölgenin toplu konut bölgesi olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekiyor? Toplu konut bölgesi nedir? İşte sorularınızın yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...



Toplu konut bölgesi nedir?

Toplu konut, planlaması yapılan bir yerleşim bölgesinde vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütününe deniyor. 


Toplu konut projeleri, konut birleşkesi, konut yapım ortaklığı ya da konut bankaları gibi kamusal ya da özel kuruluşlarca gerçekleştirilen ve çok sayıda ailenin barınma gereksinmesini karşılayan büyük çaptaki konutlandırma ve yerleştirim girişimi olarak ifade ediliyor. Peki toplu konut bölgesi nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Toplu konut bölgesi ile ilgili tanımlamaya Toplu Konut Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanunda yer alan hükümlere göre Toplu Konut Bölgesi Uygunluk Belgesine sahip alanlar toplu konut bölgesi niteliğine sahip oluyor.


Toplu Konut Bölgesi

Valiliklerce Toplu Konut İskan Sahası olarak onaylanan ve Belediyelerin mülkiyetinde bulunan, içinde en az dört yüz konutun yer alabileceği, Belediyelerce toplu konut inşa etmek amacıyla teklif edilen İdare tarafından Toplu Konut Bölgesi Uygunluk Belgesi verilen alanlardır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön