20 / 04 / 2024

Torbalı Fetrek Çayı ıslah ediliyor!

Torbalı Fetrek Çayı ıslah ediliyor!

AK Parti İzmir milletvekili adayı, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Her gelen, 'derenin ıslahını biz yapacağız' demiş. Ancak kimse bu işi yapamamış. Duyduğumda bu projeyi biz yaparız, dedik ve hemen işe koyulduk" diye konuştu




Torbalı'daki Fetrek Deresi'nin ıslahı hususunda bölge halkının 50 yıllık bir talebi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Torbalı ilçe sınırları içinden geçen Fetrek Çayı'nın ıslahı ile alakalı talepler doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Fetrek Çayı ve Çevlik Çayı ıslahlarını içeren ön inceleme raporunu hazırladık. Hazırladığımız bu rapora göre Fetrek Çay yatağında yaklaşık 21 bin metrelik güzergahta çift taraflı taş tahkimat imalatı, 4 köprü ile Fetrek Çayı'na mansaplanan Çevlik Çay yatağında ise 500 metrelik güzergahta çift taraflı taş tahkimatlı imalat çalışması yapılmasını planlıyoruz" dedi.


İncelemede bulundu

Projenin uygulanacağı alanda geçtiğimiz günlerde kendisinin de incelemelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu "Projedeki yatak düzenleme ve sedde teşkili imalatlarına başladık. Projenin en kısa sürede bitirilmesi hususunda DSİ Bölge Müdürlüğümüze talimat verdim. Bu çerçevede 31 makine ile devam eden ıslah çalışmaları, DSİ Genel Müdürlüğümüzce yeni alınan 20 adet dozerle önceki gün güç kazandı.  İzmir  her şeyin en iyisine layık. Islah projesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.


50 yıllık bir talep 

Fetrek Çayı'na gönderilen 20 yeni makine ve toplamda 51 adet iş makinesiyle seferberlik başlattıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Proje çerçevesinde makineli çalışmalarımız süratle devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi bu derenin ıslahını en kısa sürede tamamlayarak 50 yıllık haklı talebi sonlandıracağız. İlk aşamada 7 km'lik kısımdaki makineli çalışmayı 2 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.



"Mesirelik bir alan ortaya çıkaracağız"

Fetrek Çayı'nda uygulayacakları proje ile muhteşem bir mesirelik alan ortaya çıkaracaklarının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Dere üzerine tarihi köprüler yapacağız. Muhteşem bir rekreasyon alanı oluşturacağız. Her gelen, 'derenin ıslahını biz yapacağız' demiş. Ancak bugüne kadar kimse bu işi yapamamış. Duyduğumda bu projeyi biz yaparız dedik ve hemen işe koyulduk. İzmir'de böylece örnek bir dere ıslahı çalışması gerçekleştireceğiz. İzmirli vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön