29 / 03 / 2024

Fetrek Çayı ıslahı

Fetrek Çayı ıslahı

AK Parti İzmir milletvekili adayı, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Her gelen, 'derenin ıslahını biz yapacağız' demiş. Ancak kimse bu işi yapamamış. Duyduğumda bu projeyi biz yaparız, dedik ve hemen işe koyulduk" diye konuştu

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Torbalı'ya yeni sosyal yaşam kampüsü yapılacak!

İzmir’in en hızlı gelişen, büyüyen ilçesi Torbalı’da, Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra, ikinci büyük yeşil alan projesi içinde çalışmalar hızla başladı. 

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.

Kızılcahamam Kirmir Çayı ıslah çalışmalarında son durum!

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kirmir Çayı ıslah çalışması için ilçeye gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ 51. Şube Müdürü Nihat Oğuz ve birim müdürleri ile çalışma sahasında incelemelerde bulundu.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Kurbağalıdere ıslah çalışmaları selden dolayı sekteye uğradı. Proje müdürü, ‘Selden dolayı yeni bağladığımız borular zarar gördü. O kısımları onarıyoruz’ dedi

Batman Çayı Islah Projesi inşaat sektörünü etkiliyor!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan bugünkü yazısında Batman Çayı Islah Projesi'nin inşaat sektörüne, yatırımlara etkisini anlattı. Arslan, eğer projenin kapılarına kilit vurulursa sektörün durma noktasına geliceğini belirtti.

Aksu Çayı'nda ıslah çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Aksu Çayı ıslahı taşkın koruma inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Boğaçayı'nda ıslah seferberliği başlatıldı!

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Boğaçayı'nda ıslah seferberliği başlattı. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte Boğaçayı'nda yürütülen makineli taşkın riski azaltma çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

İzmir Torbalı Fetrek Çayı'nda ıslah çalışamaları sonuç verdi!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki yoğun kirlenme ve sanayileşme baskısıyla yok olma riski ile karşı karşıya bulunan Fetrek Çayı'nda, geçen mayıs ayından bu yana uygulanan ıslah projesi meyvelerini vermeye başladı.

Seydişehir Akçay Deresi'nde ıslah çalışmalarında son durum!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal Akçay Deresi'nin ıslah çalışmalarını inceledi. Tutal, bölgede ikamet eden vatandaşların kışı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için çalışmalara hız kazandırıldığını dile getirdi.

Malatya Kuruçay Deresi ıslah ediliyor!

Kuruçay Deresi’nin ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydeden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “14 km’lik alanda "Dere Islahı Projesi" uygulanacak. Düzenlemeler yapılarak ağaçlandırılacak" dedi.

Azdavay Devrekani çayı kenarına bisiklet yolları yapılacak!

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde dere yatağı ıslah çalışması hızla devam ediyor. Azdavay belediye başkanı Osman Nuri Civelek, Devrekani çayı kenarına yapılan istinat duvarıyla beraber yaya ve bisiklet yolları yapılacağı belirtti.

Fetrek Çayı ıslahı Haberi

Fetrek Çayı ıslahı


Torbalı'daki Fetrek Deresi'nin ıslahı hususunda bölge halkının 50 yıllık bir talebi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Torbalı ilçe sınırları içinden geçen Fetrek Çayı'nın ıslahı ile alakalı talepler doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Fetrek Çayı ve Çevlik Çayı ıslahlarını içeren ön inceleme raporunu hazırladık. Hazırladığımız bu rapora göre Fetrek Çay yatağında yaklaşık 21 bin metrelik güzergahta çift taraflı taş tahkimat imalatı, 4 köprü ile Fetrek Çayı'na mansaplanan Çevlik Çay yatağında ise 500 metrelik güzergahta çift taraflı taş tahkimatlı imalat çalışması yapılmasını planlıyoruz" dedi.


İncelemede bulundu

Projenin uygulanacağı alanda geçtiğimiz günlerde kendisinin de incelemelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu "Projedeki yatak düzenleme ve sedde teşkili imalatlarına başladık. Projenin en kısa sürede bitirilmesi hususunda DSİ Bölge Müdürlüğümüze talimat verdim. Bu çerçevede 31 makine ile...