26 / 04 / 2024

Torbalı'da ağır hasarlı belediye binası yıkılıyor!

Torbalı'da ağır hasarlı belediye binası yıkılıyor!

İzmir depremi sonrasında ağır hasar alan Torbalı Belediye binasının yıkım çalışmalarına dün akşam saatleri itibariyle başlandı. İçerisinde 16 işletmenin bulunduğu bina, kentin farklı bir noktasında yeniden inşa edilecek.



İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında ağır hasar gören kamu kurumlarından bir tanesi de Torbalı Belediye binası oldu. CNN Türk'te yer alan habere göre; zemin +3 katlı, 2 bin 500 metrekarelik binanın kolon ve kirişlerinde çatlakların meydana geldiği, çelik yapının korozyona uğradığını belirlenen Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belediye binasının yıkımı başladı. 1990 yılında inşa edilen ve içide belediye nikah salonunun yanı sıra 16 işletmenin oluştuğu binanın, yıkım çalışmalarına dün akşam saatleri itibariyle başlandı. 

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, ''Binanın zeminindeki kolonlarda çürüme ve demirlerde korozyon söz konusuydu. Çevre ve Şehircilik ekipleri yaptıkları incelemelerde binanın ağır hasarlı olduğunu tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olduğuyla ilgili rapor tutuldu. Bunun akabinde acilen binayı boşalttık ve yıkıma başlandı. Belediye binasının riskli olması büyük tehlike arz ediyordu çünkü burası bir meydan ve binlerce insanın gün içerisinde çevresinden geçtiği bir alan'' diye konuştu.

''YENİ BELEDİYE BİNASININ İNŞASI ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK''

Dün gece itibariyle yıkım çalışmasının başladığından bahseden Yakupoğlu, ''Semt pazarının da kurulduğu bir bölge olduğu için Perşembe gününe kadar yıkımı tamamlamayı planlıyoruz. İçerisinde 16 işletme vardı. Binanın yapımına 1986 yılında başlanmış ve 1990 yılında bitirilmiş. Bir dönem vergi dairesini de içinde bulunduran, bodrumu ile birlikte 5 katlı bir binaydı. Belediye binasının yıkım çalışması tamamlandıktan sonra burası meydan olacak. Yeni binanın yapımına Şubat ayında başlanacak ve kentin farklı bir noktasına inşa edilecek. Bir yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz'' dedi.
 


Geri Dön