24 / 04 / 2024

Torun Tower'ın değeri ne kadar oldu?

Torun Tower'ın değeri ne kadar oldu?

Torunlar GYO tarafından Torun Tower'ın 2021 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. İşte Torun Tower'ın değeri...



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Torun Tower değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. 

Değerlemeye konu taşınmaz, İstanbul İli, Şişli ilçesi Mecidiyeköy Mahallesi Esentepe mevkiinde Büyükdere Caddesi üzerinde 141 kapı nolu yerde konumlu 188 adet bağımsız bölümden oluşan ve halihazırda Denizbank A.Ş. tarafından Genel Müdürlük Binası ve Merkez Şube olarak kullanılan işyeri olarak belirlendi. Taşınmaz, yoğun olarak ticari yapıların ve genel müdürlük binalarının konumlandığı; Levent, Maslak ile Mecidiyeköy arasında ve Büyükdere Caddesi üzerinde ana geçiş güzergahında yer alıyor.  Bölgede özellikle Büyükdere Caddesi üzerinde plazalar, iş merkezleri ve birçok bankanın genel müdürlük binaları, iç kesimlerde ise üst-orta ve üst gelir grupları tarafından mesken olarak kullanılan, 4-6 katlı apartman ve villa siteleri bulunuyor. Mecidiyeköy-Maslak aksında oldukça merkezi bir konumda yer alan taşınmazın ulaşım bağlantısı, ana arter olan Büyükdere Caddesi`nin yanı sıra YenikapıHacıosman arasında çalışan M2 Metro Hattı ile Söğütlüçeşme- Beylikdüzü (TÜYAP) arasında çalışan Metrobüs Hattı`nın sağladığı imkanlarla çok güçlü bir durumda. Taşınmaz yaklaşık olarak, Gayrettepe Metro İstasyonu'na 30 metre, Maya Center'a 450 metre, Zincirlikuyu Mezarlığı'na 700 metre, D-100 (E-5) Zincirlikuyu Kavşağı'na 800 metre, Mecidiyeköy Meydanı'na 1,2 kilometre, mesafede konumlanıyor. 

Torun Tower ın değeri ne kadar oldu?

Değerlemeye konu taşınmaz (Torun Tower); 6 bodrum, zemin ve 32 normal kat olmak üzere toplam 39 kattan meydana geliyor. Projesine göre binanın 6., 5., 4. ve 3 bodrum katlarında otopark alanları, teknik hacimler ve ortak alanlar, 2. Bodrum katında 34 adet ofis ve 1 adet kafe, 1. Bodrum katında 36 adet ofis ve 6 adet dükkan, zemin katında bir adet restoran ve 1 adet banka, Normal katlarında ise toplam 109 adet ofis yer alıyor. Halihazırda binanın en alt kattan 28. Normal kata kadar olan bölümleri Denizbank Genel Müdürlüğü olarak kullanılıyor. 

Torun Tower'ın KDV hariç pazar değeri 2 milyar 700 milyon TL olarak belirlenirken, KDV dahil değeri 3 milyar 186 milyon TL oldu.

Taşınmazın KDV hariçç pazar kira değeri için 12 milyon 730 bin TL değer takdir edilirken, KDV dahil bu rakam 15 milyon 21 bin 400 TL oldu. 

Torunlar GYO'nun KAP açıklaması:
Torun Tower 2021 Yıl Sonu değerleme raporu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına ilişkin Esaslar Tebliğinin 40. maddesi uyarınca ekte kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.  

Değerleme raporu için tıklayın


Geri Dön