19 / 04 / 2024

Toyota idari binalarında 'Yenilenebilir Enerji' kullanacak!

Toyota idari binalarında 'Yenilenebilir Enerji' kullanacak!

Toyota, yenilenebilir kaynaklar kullanımında araştırma ve geliştirme faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Orhanlı’da bulunan Yedek Parça ve Eğitim Merkezi’nde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılacak.



Toyota, 17 bin 639 metrekare olan Kartal Genel Müdürlük yerleşkesi ve Orhanlı’da yer alan 16 bin 150 metrekarelik Yedek Parça ve Eğitim Merkezi’nde uluslararası I-REC (Go0) sertifikalı yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Toyota tarafından yapılan açıklama kapsamında; operasyonel uygulamalarında da “doğa dostu” yaklaşımına devam edşyor. Türkiye’de sektöründe bir ilki düzenlenecek temiz ve yenilenebilir enerji kullanımına başlayan Toyota, enerjisini EnerjiSA üzerinden temin edecek.

Açıklama kapsamında, Türkiye’de çok az firmanın sahip olduğu sertifika, Toyota’nın 2050 yılı vizyonu için de büyük öneme sahip. Özellikle yenilenebilir kaynaklar kullanımında araştırma ve geliştirme faaliyetleri hızlanan Toyota, çevreye duyarlı genel stratejisine paralel bir yaklaşıma devam ediyor. 40 yıldan fazla çevreci hibrit teknolojisinin öncüsüne sahip olan Toyota, ayrıca farklı sektörlerin kullanması için hidrojen yakıt hücresi ile enerji kazanımı sağlayan teknolojiler geliştirme çalışmalarını hızlandırıyor.


Geri Dön