19 / 04 / 2024

Trabzon Akçaabat'ta 6.4 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

Trabzon Akçaabat'ta 6.4 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

Akçaabat İcra Dairesi, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan benzin istasyonunu 6 milyon 474 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 26 Temmuz günü gerçekleşecek.



Akçaabat İcra Dairesi, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan benzin istasyonunu satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 474 bin TL olarak belirlendi.

T.C. AKÇAABAT İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri:Trabzon İl,Akçaabat İlçe,1595 Parsel,Yeşiltepe Mahalle,Güneşli Mevkii,Taşınmaz İlçe Merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede olup ulaşım problemi bulunmamaktadır.Her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.Trabzon Giresun sahil yoluna yaklaşık 60m cepheli olup Düzköy İlçesine gidiş istikametine göre yolun sağ tarafında (Batı tarafında) kalmaktadır. Akçaabat Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 26.10.2018 tarih ve 7881 sayılı İmar durumunda; parselin tamamına yakın bir kısmı ''Akaryakıt-LPG İkmal İstasyon Alanı'' olarak planlanmış olup Emsal=0,30, H max= 9,50m yapılaşma müsaadesi bulunmaktadır.Halihazırda zaten üzerinde faaliyet göstermeyen petrol istasyonu bulunmaktadır. taşınmazın bulunduğu mevki genellikle kayalık ve eğimli bir arazi yapısında olup, büyük yüzölçümlü arsa elde etmek için maliyetli bir hafriyat çalışması yapmak gerekmektedir.Taşınmaz parsellerin ise kayalık olan arazi yapısı kazılarak büyük kısmında düz bir zemin elde edilmiştir.parsel üzerinde akaryakıt istasyonuna ait 2 katlı market ve idari bina,pompa kısmının üzerini örten kanopi, ve saha betonu -beton parke kaplama tespit edilmiştir. 1.) Market ve İdari Bina; Yapı alanı:15mx10metre = 150,00metrekare olup market ve ofis amaçlı kullanılmaktadır.2.) Kanopi ve araç yıkama yeri:İstasyon alanının üzerini örten çelik profiller ile imal edilmiş 5,60 m yüksekliğinde ve yaklaşık 360,00 metrekare alana sahip kanopi bulunmaktadır.Ayrıca istasyonun güney tarafında yaklaşık 50m2 alanı olan araç yıkma yeri bulunmaktadır. Bu yapıların taşıdığı özellikler dikkate alındığında 2.sınıf B gurubu yapılara dâhil olduğu anlaşılmaktadır. 3-) 3.Saha betonu:Akaryakıt istasyonunun zemini yaklaşık 2100m2 saha betonu ve 750 metrekare beton parke ile kaplıdır.İmalatın çeşitli kısımlarında kullanılan işçilik, malzeme ile yukarıda aktarılan özelliklerinin de dikkate alınması ile piyasa fiyatına göre m2 birim fiyatının ortalama 70,00TL/metrekare olduğu, yapı tarzı, yaşı ve malzeme-işçilik kalitesi dikkate alındığında eksik imalat oranı yüzde 05,yıpranma payının yüzde 10 olduğu kanaatine varılmıştır.

Adresi : Trabzon İli,Akçaabat İlçesi,Yeşiltepe Mah.,Güneşli Mevkii,1595 Parsel
Yüzölçümü : 9.914,41 metrekare
İmar Durumu :Akçaabat Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 26.10.2018 tarih ve 7881 sayılı İmar durumunda; parselin tamamına yakın bir kısmı ''Akaryakıt-LPG İkmal İstasyon Alanı'' olarak planlanmış olup Emsal=0,30, H max= 9,50m yapılaşma müsaadesi bulunmaktadır.
Kıymeti : 6.474.022,80 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında ki gibidir.
1. Satış Günü : 26/07/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
2. Satış Günü : 22/08/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
Satış Yeri : Dürbinar Mah.İnönü Cad.Pulathane İş Merkezi Kat:3 İç Kapı No.319'da bulunan Depo Önü Akçaabat/Trabzon

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/517 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.22/05/2019


Geri Dön