20 / 04 / 2024

Trabzon Beşikdüzü'ne 100 milyon dolarlık mega proje!

Trabzon Beşikdüzü'ne 100 milyon dolarlık mega proje!

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Bıçakoğlu, ilçeye 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans projesinin müjdesini verdi.



Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede devam eden yatırımların geldiği noktayı anlattı. Bıçakçıoğlu, “Beşikdağı Turizm Projesi’nde saatte 400 kişiyi Beşikdağı'na çıkarmayı planlıyoruz. Hedefim inşallah 1 Ekim’de bu tesisleri açmak. 6-7 ay içerisinde bu teleferik hayal değil, gerçek olacak. 29 Ekim'de de Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı, Reisi olarak teşrifleriyle açılışını yapmayı hedefliyoruz. Bu tesisler bittiğinde Trabzon'un bütün bilboardlarını, 'Beşikdüzü'nde dünya var' diye donatacağız. Bu Beşikdüzü'nde gerçekten dünya var. Bunu tüm Trabzon kamu-oyuna ispat edeceğiz.’ dedi.

 

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede devam eden yatırımları tek tek sıralarken, günebakış'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü merkezinden geçen beş dereden biri olan Tümen Deresi üzerinde tersip bendi inşaatlarının devam ettiğini ifade ederek "Bu bentler 2012 yılında meydana gelen selden sonra planlandığı şekilde, DSİ tarafından yapılmış olsaydı 21 Eylül 2016 tarihindeki meydana gelen o en büyük sel felaketini yaşamamış olurduk. Hiç kimse bu tersip bendini yaptırdığım için Orhan Bıçakçıoğlu'na aferin demeyecek, teşekkür etmeyecek. Ama bu Beşikdüzü için yapılması gereken ne varsa, hayatım pahasına da olsa, mesaimin tamamını buna vakfedeceğim ve bu bentlerini yaptıracağım.” diye konuştu.


Bıçakçıoğlu, “Takazlı Deresi'ndeki tersip bendinin birincisi, ikincisi, Tümen Deresi'nde üçüncüsü, Çavuşlu Deresi'nde dördüncüsü, Kocala Deresi'nde bir beşincisini de Gürhan Yardım İlköğretim Okulunun yanından akan derede yapılacak. Bunların arkalarına ikincileri, üçüncüleri de inşa edilecek. Bunu şunun için yapıyoruz: Böyle aşırı yağmurlarda bu tip felaketlerde arkasındaki vadiden kopup gelen kayaların, ağaçların dere yataklarını tıkayıp şehirde su baskını olmaması için yaptırıyoruz. Bu tersip bendinin arkasında küçük bir gölet oluşacak. Biz de bu küçük gölet etrafında sosyal donatılar yapıp bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. İnşallah buna da muvaffak oluruz. DSİ ihalesini yaptı. İnşallah ikinci kısım işlerin ihalesini de yaptıktan sonra Beşikdüzü'ndeki bu sel felaketiyle ilgili her türlü korkunun gerçekleşmesini de engellemiş olacağız. Bu bentler bittikten sonra ilçemiz bir daha sel korkusu yaşamayacak. Bu tersip bentlerini vatandaşlarımızın oluruyla yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımız rıza gösterdiler. Hepsinden Allah razı olsun. En kısa sürede kamulaştırma işlemlerini de tamamlayıp yer paraları kendilerine ödenecektir. Kendilerine, Beşikdüzü halkı adına gösterdikleri anlayıştan, hassasiyetten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.


BEŞİKDÜZÜ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

“Beşikdüzü ilçemizde inşaatı devam etmekte olan bir başka büyük projemiz Beşikdağı Turizm ve Doğa Sporları Merkezi kapsamında yaptığımız teleferik projesidir.” diyen Başkan Bıçakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "3 bin 100 metre uzunluğundaki bu teleferik hattını vargel sistemi, 55 kişilik, çift kabinli teleferik tesisini Beşikdüzü'ne kuruyoruz. Bu teleferik tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak. Proje kapsamında harcayacağımız toplam para 100 milyon TL'yi buluyor. Birileri bu projeye hayal dedi. Birileri ne gerek var dedi. Hâlâ Trabzon kamuoyunda bu inşaatın gereksiz olduğunu, bu teleferik tesisinin gereksiz olduğunu söyleyenler var. Bu projeden, bu yatırımdan haberi olmayanlar çok. Bunu yapıyoruz. Çünkü biz Beşikdüzü'nün, Trabzon'un batısında cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Çekim merkezi olsun istiyoruz. İnsanlar dışarıdan buraya gelsin, turizm canlansın. Bu Karadeniz'in göç vermesini önlemenin yegâne yolu hizmet sektörünün yaygınlaşmasından geçiyor. Şayet biz turizmle bu hizmet sektörünü geliştirebilirsek inanın buranın bırakın göç vermeyi, dışarıdan göç dahi alacaktır. Beşikdüzü'nde göreve geldiğim günden itibaren 35 ay oldu. Cezaevi projemiz, teleferik projemiz, otel projemiz ve diğer tesislerimizle, hizmetlerimizle Beşikdüzü'nün nüfusunu artıracağız."


HEDEF 1 EKİM'DE TELEFERİĞİ HİZMETE AÇMAK

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Beşikdağı Turizm Projesi’nde saatte 400 kişiyi Beşikdağı'na çıkarmayı planlıyoruz. Bu da şu demek: Buraya çıkan insanlar burada vakitlerini güzel geçirsinler, sosyal aktiviteler olsun, yemek yerleri olsun. Bu nedenle bu alanları dağın eteklerini kademelendirerek çıkartmaya çalışıyoruz. Hedefim inşallah 1 Ekim’de bu tesisleri açmak. 6-7 ay içerisinde bu teleferik hayal değil, gerçek olacak. 29 Ekim'de de Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı, Reisi olarak teşrifleriyle açılışını yapmayı hedefliyoruz. Bu tesisler bittiğinde Trabzon'un bütün bilboardlarını, 'Beşikdüzü'nde dünya var' diye donatacağız. Bu Beşikdüzü'nde gerçekten dünya var. Bunu tüm Trabzon kamuoyuna ispat edeceğiz. Bu Beşikdüzü daha fazlasına layık. Beşikdüzü daha fazla hizmeti hak ediyor. Geldiğim gün söylemiştim. 25 yıl önce söylemiştim. Bu Beşikdüzü il gibi olacak. Orhan Bıçakçıoğlu'nun tek hedefi var. Bu Beşikdüzü'nde doğanı doyurmak ve Beşikdüzü'nü il gibi yapmak." diye konuştu.


BEŞİKDÜZÜ'NE MEGA YATIRIM

Beşikdüzü'nde yapılacak olan 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans bulunan büyük yatırımla ilgili de konuşan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, "Beşikdüzü'nde yapılacak olan ve içerisinde 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans bulunan büyük yatırımın Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylanması hem ilçemizde hem de bölgemizde büyük bir yankı uyandırdı. Bu yatırım ilçemize, yöremize istihdam konusunda çok büyük katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.


CEZAEVİ İNŞAATI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Başkan Bıçakçıoğlu, cezaevi inşaatı hakkında da yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti: "Adalet Bakanlığı tarafından ilçemiz Anbarlı Mahallesi’nde 202 dönüm arazi üzerinde inşa edilen cezaevinin bugün itibarıyla yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. 1000 kişilik cezaevi içinde açık ve kapalı binalar ile lojmanlar, askeri bina, atölye ve teknik binalar bulunuyor. Lojman binalarının ise yüzde 90’ı tamamlandı. Bu yatırım bittiğinde ilçemizin gelişmesine çok büyük katkısı olacaktır." Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu, ilçede devam eden diğer yatırımlarla ilgili de şunları söyledi: "Yeni Emniyet Müdürlüğü binası hizmete girdi. 500 kişilik öğrenci yurdunun yapımı için arsası hazır, sondaj çalışmaları devam ediyor. Yine Atatürk Lisesinin 6612 metrekarelik alanda  TOKİ  tarafından yapılacak olan 144 konut ile 55 iş yeri için ihale öncesi arsanın tapusunu Belediye tarafından TOKİ’ye devretti. Şu anda sondaj çalışmaları yapılıyor. Beşikdüzü'nü her alanda çok güzel günler bekliyor."



Güne Bakış Gazetesi


Geri Dön