27 / 04 / 2024

Trabzon Beşikdüzü'ne 50 milyon TL kamu yatırımı yapılacak!

Trabzon Beşikdüzü'ne 50 milyon TL kamu yatırımı yapılacak!

Belediye Başkanı Orharı Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü'ne bu yıl 50 milyon TL'lik kamu yatırımı geleceğini müjdeledi. Bıçakçıoğlu, "Beşikdüzü'nün cazibe merkezi olması için Beşikdağı Teleferik Projesi'ni yapacağız." dedi.



Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Beşikdüzü esnafıyla birlik, beraberlik, dayanışma ve sorunlarının masaya yatırıldığı yemekli toplantıya ilçe esnafı büyük ilgi gösterdi. Beşikdüzü Dilektaşı Restoran'da düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çanakçı, Başkan Vekili Cengiz Demir, Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sağlam, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkam Hüseyin Günaçtı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İlyas Al, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Coşkun Zihni ve esnaflar katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasmı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, esnaflar adına belediye başkanından isteklerde bulundu. Toplantıda esnaflara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, "Beşikdüzü Belediyesi için, Beşikdüzü halkı için, Beşikdüzü'nün daha zengin, daha gelişmiş, Trabzon'un batısında bir cazibe merkezi olması için, bir kanat çekim merkezi olması için de düşüncelerimiz var. Bu Beşikdüzü'ne şunları yapacağım diye bir vaadim yok. 


Yaptıklarımla sizlerin huzuruna çıkacağım. Beşikdüzü'ne bir tek sözüm var. O da çalışacağım. Bu Beşikdüzü için çalışacağım. Beşikdüzü göç veriyor. Çoluk-çocuğumuz için burası yaşanabilir bir ilçe olsun ki burada kalsınlar. 12-13 yılda Beşikdüzü gerekli kamu yatırımı alamadı. 


Şimdi 2015 yüında 50 milyon lira İcamu yatırımı Beşikdüzü'ne yapılacak. Ne olduğunu ihaleler yapıldığı zaman duyarsınız. Şu an belediye araç parkına 5 milyon liralık araç kazandırdık. Yakında 4 tane daha gelecek var. Beşikdüzü Belediyesi araç parkına 15 yılda sadece bir makam aracı alabildi. 


Biz niye aldık? Büyükşehir Yasası'ndan sonra 7 mahallesi olan Beşikdüzü 34 mahalleye çıktı, 8-10 kilometrekareden 85 kilometrekareye, 80 km. yoldan 411 km yola Beşikdüzü Belediyesi bakmak zorunda. Bu ilçeye paranın gelmesi lazım. 

Eğer siz bu ilçede esnaflık yapmak istiyorsanız, biz bu ilçenin ekonomik hayatını canlandırmak zorundayız. Bu içinde bulunduğumuz tesisi 5 yıldızlı bir otel yapılması için bir kamu bankasına devredeceğiz." dedi. 


BEŞİKDAĞI TELEFERİK PROJESİNİ YAPACAĞIZ 


"Buradan gelecek para ile Beşikdüzü'nün cazibe merkezi olması için Beşikdağı Teleferik Projesi'ni yapacağız." diyen Bıçakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümde hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. 


Sağlık ocağının arkasından eski Samsun yolundan Fatih Camisi'ne kadar olan 201 dönüm alanı sahile kadar kentsel dönüşüme aldık. Yeni binalar, yeni işyerleri, geniş caddeler bu proje kapsamında. Bu alanın dışında kalan bölgede de çirkin yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Yeni imar planlarıyla yeni arsalar, alanlar üreteceğiz. Buralarda çocuk parkları, yeşil alanlar, sağlık alanı, eğitim alanı, spor alanlarını Beşikdüzü halkına kazandıracağız. Üç çöp arabamızla 34 mahalleyi topluyoruz. Bu çöpü gece saat 24'e kadar Çarşıbaşı'ndaki çöp aktarma istasyonuna yetiştirmek zorundayız. Sağlıklı bir çevre istiyoruz. İçme suyu hattını yeniliyoruz. 


Bununla ilgili ödenek çıktı. Daha sonra kanalizasyon çalışmamız olacak. Bu caddeleri, bu kaldırımları boşaltmamız lazım. Bu insanların kaldırımdan yürümesi lazım. Kaldırımlar konusu biraz canınızı yakacak 1 Nisan'dan itibaren kaldırımların bir santimetresine dahi müsaade etmeyeceğiz. Kararımız bu. 

Parkı yasaklayacağız. Boş arsaları doldurup otopark haline getireceğiz. Bu yıl modern bir pazaryeri yapmayı planlıyoruz. Kalan 4 yılda parayı bulacağım. Bu Beşikdüzü'ne hizmeti, yatırımı ve Beşikdüzü'nün nüfusu nasıl artar 4 yüın sonunda hep birlikte göreceğiz." dedi. Program, esnaflardan gelen soruların Belediye Başkam Orhan Bıçakçıoğlu tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön