18 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm tam gaz!

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm tam gaz!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda icra edilen toplantıda yatırımlar ve gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

 SU VE VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında vatandaşların belediyelere olan su ve vergi borçlarının yapılandırılmakta olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “30 Haziran öncesi borçlar yapılandırmaya girmektedir. Borçların yapılandırılması için son başvuru tarihi 31 Ekim’dir. Bu kapsamda Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaremizin alacaklı olduğu içme suyu ve atık su borçları ile yine Belediyemizin alacaklı olduğu emlak, ilan-reklam ve çevre temizlik vergileri dâhil tüm vergiler, harçlar ve ücretler yapılandırma kapsamındadır. Vatandaşlarımızın bu önemli fırsattan yararlanmaları önem taşımaktadır” dedi.

 EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Değerlendirmesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle öğrenci, öğretmen ve velilere başarılar dileyen Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime destek olmaya devam ettiklerini dile getirdi. Gümrükçüoğlu, “Yeni eğitim-öğretim yılının bugün başlaması münasebetiyle belirtmek istiyorum ki Belediye olarak okullarımızın eksiklerinin giderilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Önceki dönemlerde tamamladığımız ve planlamasını sürdürdüğümüz çalışmalar dışında, bu yaz döneminde eğitim kurumlarımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın toplam maliyeti 4 milyon TL’dir. 13 ayrı eğitim kurumunda Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yapmaktayız. Tüm bu çalışmalardaki amacımız üzerimize düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirerek nesillerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı vermektir” diye konuştu.




YOLLARDA, BETONLAMAYA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Trabzon il genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yol çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonraki yıllarda asfaltlama çalışmalarına devam etmekle birlikte betonlama çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti. Bu yıl il genelinde 100 milyon TL maliyetli asfalt ve betonlama çalışması icra etmekte olduklarına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Bu rakam Trabzon tarihinde daha önce görülmemiş olan bir rakamdır. Yol sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla beton ve asfaltlama çalışmalarımızın yanında menfez, istinat duvarı ve kanaval gibi sanat yapıları inşaatlarına da devam etmekteyiz. Ayrıca Belediyemizin büz üretim şantiyesinde 2016 yılı içerisinde çeşitli ebatlarda 4 bin büz üretimi gerçekleştirilmiş olup üretime halen devam etmekteyiz. Üretilen büzler Trabzon il genelinde, özellikle yollardaki ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 
GÜLCEMAL İÇİN DÜNYA ÖRNEKLERİNİ İNCELİYORUZ

Meclis toplantısında yatırımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 800 bin metrekare dev bir yaşam alanı kazandıracak olan Sahil Projesi (Gülcemal) kapsamında Beşirli birinci etap tahkimat alanının rekreasyon projesinin hazırlanması için talimat verdiğini söyledi. Bu konuda dünya örneklerinin incelenmekte olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yüksek bütçeli yatırımlara devam etmekteyiz. Sahil Projesi (Gülcemal) kapsamında 1. etap sahil tahkimat çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. Ortahisar ilçesinin Beşirli ile Kemerkaya mahalleleri arasında Trabzon’a 800 bin metrekare yaşam alanı kazandırmayı amaçlayan Gülcemal Projesi kapsamında sürdürülen 1. etap sahil tahkimat çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlanma aşamasına geldi. Proje kapsamında Beşirli sahili ana mendirek inşaatı sürdürülürken bin 290 metrelik anamendirek inşaatının bin 100 metrelik kısmı tamamlandı. Ayrıca mendireğin antifer blokları dizilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

 

ÇÖMLEKÇİ’DE BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için bölgedeki hak sahipleri ile görüşmelere bayram önce başlandığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan Trabzon için büyük bir fedakarlıkta bulunmuştur. Bölgede mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek hak sahiplerimize sunulmaktadır.  TOKİ  bunun için Trabzon’a önemli bir kaynak ayırmıştır. Vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar ki kendi başlarına kalmaları durumunda böyle bir fiyata ulaşamazlar. Bu nedenle hak sahiplerimizin bu fırsatı çok iyi kullanmalarını ehemmiyetle rica ediyorum” diye konuştu.  



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Haber Anayurt'ta şöyle yer aldı



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kentte bozulan yolların yapımında artık asfalt yerine betonlamaya ağırlık vereceklerini söyledi. 


Trabzon- Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında alınan kararla il genelinde artık bozulan yolların asfaltın yanışını betonla yapılması kararı alındı. 


Başkan Gümrükçüoğlu. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde asfaltlama çalışmalarına devam etmekle birlikte betonlama çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti. İl genelinde 100 milyon TL maliyetli asfalt ve yerine beton betonlama çalışması icra etmekte olduklarına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, "Bu rakam Trabzon tarihinde daha önce görülmemiş olan bir rakamdır. Betonlama çalışmasına özel bir önem vereceğiz. Çünkü daha uzun ömürlü oluyor" dedi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak da "Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için bölgedeki hak sahipleri ile görüşmelere bayram önce başlandı. TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan Trabzon için büyük bir fedakarlıkta bulundu. Bölgede mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek hak sahiplerimize sunulmaktadır. TOKi bunun için Trabzon'a önemli bir kaynak ayırmıştır. Vatandaşlarımız çok iyi biliyorlar ki kendi başlarına kalmaları durumunda böyle bir fiyata ulaşamazlar. Bu nedenle hak sahiplerimizin bu fırsatı çok iyi kullanmalarını ehemmiyetle rica ediyorum" diye konuştu. 


Anayurt



Geri Dön