25 / 04 / 2024

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...



Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi 12 Şubat 2019'da yapılan ihalede teklif veren firma olmadığı için gerçekleşememişti. Proje bugün şartları revize edilen şekliyle yeniden ihaleye çıkıyor.

Günebakış'tan Gültekin Sadıkoğlu'nun haberine göre; Büyükşehir Belediyesinden edinilen bilgiler doğrultusunda projenin geçen yıl ihaleye çıkan projeyle aynı olduğu yalnızca şartlarında değişikliklerin yapıldığı öğrenildi.

MEYDAN PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan uygulama projesi ve teknik şartnamelere uygun olarak yapılması planlanan projenin, yüklenici tarafından inşa edilmesi ve 29 yıl süre ile işletilmesi ihalesi bugün yapılacak. Yap-işlet-devret modeliyle saat 11.00’da Büyükşehir Belediyesi, Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilecek olan ihale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/a Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yıllık üst kullanın bedelinden artırım yapılarak en yüksek teklif verene devredilecek. Yer tesliminden itibaren 24 ay içinde bitirilmesi tahmin edinilen Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihalesi işletmelerden ihale sonucunda kesinleşen bedel üzerinden üst kullanım bedeli alınması ve İşletme süresi sonunda taşınmaz üzerindeki bütün yapılar ve demirbaşlar ile birlikte sağlam olarak kullanılır vaziyette eksiksiz ve bedelsiz olarak idareye teslim edilmesi şartıyla taşınmaz üzerine yüklenici lehine sözleşme tarihinden itibaren 29 yıl süre ile sınırlı aynî hak tesis edilmesini kapsıyor.

 Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

“NEDEN BİRİNE PARA KAZANDIRILIYOR?”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde hazırlanan projenin Murat Zorluoğlu döneminde ihaleye çıkartıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, belediyenin zarar edeceğini iddia etti. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkacak olan projeye mecliste geçtiği dönemde ret oyu verdiğini hatırlatan Turgay Şahin, “Proje 29 yıllığına yap-devret-işlet modeliyle ihaleye çıkıyor. Çabuk çabuk hemen hazırlanmış. Onun daha önce Orhan Gümrükçüoğlu’nun projesi vardı. Bende buna itiraz etmiştim. Ret oyu vermiştim. O projeyi Büyükşehir yapsın. Neden birine para kazandırıyorlar? Maliyeti 4-5 milyonluk bir maliyet. Günde 2 bin araç girse her ay 150 bin lira sadece otopark geliri olur.” diyue konuştu.

Trabzon Fatih Parkı yeniden düzenlenecek!

 

 


Geri Dön