18 / 04 / 2024

Trabzon Meydan Parkı'ndaki çalışmalar tamamlandı!

Trabzon Meydan Parkı'ndaki çalışmalar tamamlandı!

Yatırımlarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meydan Parkı II. etap kentsel yenileme çalışmalarını tamamladı. Parkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hizmete açacak.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meydan Parkı II. etap kentsel yenileme çalışmalarını tamamladı. Tamamı Belediye bütçesinden finanse edilerek Trabzon’a kazandırılan Meydan parkı II. etabını 3 Nisan Pazartesi günü Trabzon’da toplu açılış programı gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hizmete açacak.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tamamlanan Meydan Parkı II. etabını açılış öncesinde yerinde inceledi. Burada konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı II. etap çalışmalarını tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bölgede yapılan çalışma ile Trabzon tarihinin en güzel şekilde ortaya çıkarıldığını ve alanın son derece modern bir görüntüye kavuşturulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Turizm sezonu öncesinde bu çalışmaların tamamlanacağının sözünü vermiştik. Şükürler olsun verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin, Trabzon’a önemli bir eser daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü şehrimizde gerçekleştireceği toplu açılış programı ile Meydan parkı II. etabımızı da hizmete açacaktır. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Değerlendirmesinde bölgede gerçekleştirilecek olan yeni çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Meydan Parkımızı önceki yıllarda yeniledik. 6 bin m2’lik park alanını 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışma ile 15 bin m2’nin üzerine çıkardık. Bölgede trafik düzenlemesi yaptık. Yenilenen Meydan Parkı her şeyiyle bölgemizin ilgi odağına haline geldi. Bununla yetinmedik. Hemen II. etap çalışmalarımıza başladık. Trabzon’un en önemli Osmanlı yapılarından olan tarihi İskenderpaşa Camisinin, tarihi Belediye binasının eklentilerini yıktık. Bölgedeki diğer tescilli binalarımızı, eski Mola otelini açığa çıkardık. Gerekli olan restorasyon ve röleve çalışmalarını incelikle gerçekleştirdik. İskenderpaşa Camisinin şadırvanlarını yer altında modern şekilde inşa ettik. Şadırvanlara yürüyen merpenlerle inilip çıkılmasını sağladık ve cami avlusunu Trabzon’a en iyi hizmeti verecek şekilde genişlettik. Şimdi inşallah önümüzde Meydan Parkı III. etap çalışmaları var. İnşallah yakın zamanda bu çalışmalara da başlayacağız. Meydan Parkı III. etap Trabzon’un denize bakan balkonu olacak. Trabzon’u her haliyle ismine yakışır hale getirmeye, yılların birikmiş sorunlarını ortadan kaldırmaya, şehrimizi modernleştirmeye devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarda her zaman şehrimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön