19 / 04 / 2024

Trabzon Öğretmenevi'nin ihalesi yapıldı!

Trabzon Öğretmenevi'nin ihalesi yapıldı!

Tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi’nin ihalesini gerçekleştirdi.




Tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanda bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi’nin de yapım ihalesini gerçekleştirdi.


Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığa devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve yapım ihalesini gerçekleştirdik. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa edeceğiz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulunu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde inşa edip Milli Eğitim Bakanlığımıza devredeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ihalenin sonuçlanmasıyla en kısa zamanda yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacaktır. Okul ve öğretmenevini kısa sürede tamamlayıp devrettikten sonra tarihi Karagöz Meydanında bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz ve Trabzon’umuza kazandırmış olacağız” diye konuştu.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön