19 / 04 / 2024

Trabzon Vakfıkebir'e yeni OSB geliyor!

Trabzon Vakfıkebir'e yeni OSB geliyor!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulumu için düz yer olmayınca organize sanayi bölgesi yöredeki dağın tepesine kurulacak. 



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi ve Vakfıkebir OSB Yönetim Kurulu üyesi Şaban Bülbül, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için yürütülen çalışmalarla hakkında açıklamalar yaptı. 

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ait imar planlarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2018’de onaylandığını dile getiren Şaban Bülbül, “Planlama alanı bütününde yüzde 52,12 sanayi parseli, yüzde 8.60’lık bölümü sosyal, teknik donatı ve park alanı, yüzde 2.15’i hizmet destek alanı, yüzde 37,14’ü kurum görüşleri ve arazinin fiziki durumuna göre yol, sağlık koruma bandı, orman alanı ve ağaçlandırılacak alan olarak arazi yapısına uygun bir yaklaşımla planlanmıştır. Düz alanda sanayi bölgesi kurmakla dağın tepesinde sanayi alanı kurmak arasındaki farkı ve zorluğu hepimiz biliyoruz. Özellikle Trabzon gibi bölgelerde sanayi alanı oluşturmanın zorluğu da ortada. Teşvikler de mutlaka buna göre verilmelidir” diye açıklama yaptı. 

Şaban Bülbül, Vakfıkebir OSB’deki parsel alanları ve yatırım yapılacak sektörler hakkında da açıklamalar yaptı. Bülbül şunları söyledi;  “Planlanan alanda 10 bin - 20 bin metrekare arası 3 parsel, 7 bin-10 bin metrekare arasında 13, 5 bin ile 7 bin metrekare arasında 21 ve 3 bin ile 5 bin metrekare arasında 28 adet olmak üzere toplam 65 adet sanayi parseli yer almaktadır. Karma OSB olarak düşünülen Vakfıkebir OSB’de 24 sektöre ait tesis kurulabilir. Bu sektörler, gıda ürünleri imalatı, içeceklerin imalatı, tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, giyim eşyalarının imalatı, deri ve ilgili ürünlerin imalatı, ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, mobilya imalatı, makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı, diğer imalatlar” dedi. 


Geri Dön