18 / 04 / 2024

Trabzon’a yapılacak 40 bin kişilik stadın temelini Başbakan Erdoğan atacak!

Trabzon’a yapılacak 40 bin kişilik stadın temelini Başbakan Erdoğan atacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksi’nin temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü atılacak....



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksi’nin temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü atılacak. Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Akyazı Spor Kompleksi tamamlandığında Trabzon, stadın yanı sıra spor tesisine de kavuşmuş olacak. 


TOKİ, Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen kompleksi, Karadeniz'in 800 bin metrekarelik alanında yapılan dolgu sahasında hayata geçirecek. Projede, 40 bin kişilik stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi binası, açık spor tesisleri, 2 adet doğal çim sahası, 5 adet sentetik çim saha, 4 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi ve açık otopark bulunuyor.


11 STAT İHALESİ YAPILDI, 8 STAD YAPIMI İSE İHALE AŞAMASINDA


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde şehirleri UEFA standartlarında statlara kavuşturuyor. Protokol çerçevesinde İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı'nı tamamlayıp Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teslim ederek Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, bunun yanı sıra 11 stadın ihalesini gerçekleştirerek inşa etmeye başladı. İhale ve hazırlık aşamasında ise 8 stat bulunuyor. TOKİ, Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Antalya, Gaziantep, Adana, Sakarya ve Kocaeli illerine yapılacak statların ihalelerini tamamlayarak inşaat aşamasına geçti. 


Hazırlık ve ihale aşamasında ise 8 stadyum bulunuyor. Hatay ve Batman’da yapılması planlanan statlar ihale aşamasına getirildi. Ankara, Diyarbakır,  İzmir  (2), Edirne ve Elazığ’da inşa edilmesi planlanan statlar da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu statlar ihalelerinin gerçekleştirilmesinin ardından inşa edilmeye başlanacak. 


TOKİ, 40 bin seyirci kapasiteli Akyazı Spor Kompleksi ön yeterlilik ihalesini,  Ankara  Bilkent’teki merkezinde 15 Şubat’ta düzenlenmişti. Sektörün önde gelen 16 firması, Akyazı Spor Kompleksi’nin inşası için İdare’ye dosya verdi. Ön yeterlilik alabilen 11 firma, 2 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen ikinci oturuma katıldı. Akyazı Spor Kompleksi’nin temeli, 23 – 24 Kasım’da Trabzon’a ziyarette bulunacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak. 


Cihan


Geri Dön