29 / 03 / 2024

Trabzon'a Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi geliyor!

Trabzon'a Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi geliyor!

Trabzon'da Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi için aylardır beklenen Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı dün komisyondan geçti.



Trabzon'un hasretle beklediği Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi için aylardır beklenen Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı dün TBMM Bilim, Sanayi Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'ndan geçti.


 AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Trabzon Milletvekili Salih Cora komisyon toplantılarına katılarak projelere sahip çıktı ve sadece Trabzon'da uygulanmak şartıyla komisyondan onay aldı.  


Soylu'nun uyarısı 


CORA, gelişmeyi şöyle anlattı; "Tasarı komisyona sevk edildiğinde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beni aradı. 'Salih, tasarı komisyona geliyor, sıkı takip yap ve sorun yaşanmasın. Nerede sıkıntı yaşıyorsan ve hangi saat olursa olsun beni ara. Komisyondan kesinlikle ayrılmanı istemiyorum. Olayı çok iyi anlatmalısın. Trabzon'un arazi yapısını, yatırımcının yaşadığı zorlukları çok iyi anlatmalısın. Kesinlikle bir kaza istemiyorum.' dediğini nakletti.


CORA, komisyondaki CHP Milletvekillerin de tasarıya destek verdiğini belirterek, "Bu konuda başta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Bakan Faruk Özlü'ye, Komisyon Başkanımız Ziya Altunyaldız'a, Trabzon milletvekili arkadaşlarıma, CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi'ye, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'a, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e, komisyonun AK Partili ve CHP'li tüm üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön