24 / 04 / 2024

Trabzon'da 18 yılda 8 bin 37 konut inşa edildi!

Trabzon'da 18 yılda 8 bin 37 konut inşa edildi!

AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da devam eden konut inşası hakkında bilgi verdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Part'nin Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; son 18 yıl içerisinde kentte yapılan projeler hakkında bilgi veren Erdoğan bu sürede 8 bin 37 konut inşa edildiğini dile getirdi. 

Trabzon da 18 yılda 8 bin 37 konut inşa edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları hizmetlerden Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her karış toprağının istifade ettiğini aktararak şu açıklamalarda bulundu: 

"Son 18 yılda Trabzon'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 35 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık Trabzon'a. Bu yatırımlarla eğitimde şehrimize 2 bin 952 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Trabzon Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 8 bin 794 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açtık. Halen 500 kişilik yükseköğrenim yurdumuzun inşası, 1500 kişilik yurdumuzun da proje çalışmaları devam ediyor. Şehrimize 41 bin seyirci kapasiteli stadyum ile birlikte toplam 62 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 2 katrilyon lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 15'i hastaneden oluşan toplam 52 sağlık tesisi yaptık, yatak kapasitesi 900 olan Trabzon Şehir Hastanemizin inşasına başladık. Şehir hastanemizle birlikte 6 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Toplu konutta 8 bin 37 konutun yapımını tamamladık, 683 konutun inşası sürüyor." 

Akçaabat Millet Bahçesi'nin hizmete sunulduğunu, Avni Aker ve Vakfıkebir Millet Bahçelerinin inşasının devam ettiğini belirten Erdoğan, ulaşımda 73 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 262 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Trabzon da 18 yılda 8 bin 37 konut inşa edildi!

İnşaatı 24 saat aralıksız devam eden Trabzon Aşkale yolu Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını da bu yıl bitireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Of-Balaban yolunu, Yomra, Özdil ve Yağmurdere yolunu, Of-Çay kara yolunu ve Akçaabat-Düzköy yolunu yine bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz. Bakan burada, onun için Sayın Bakan bir aksaklık, inşallah olmasın. Akçaabat-Arsin güzergahındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon-Erzincan hızlı tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Trabzon millet bahçesine gelecek ay kavuşuyor!


Geri Dön