19 / 04 / 2024

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 



Trabzon’da koronavirüs nedeniyle askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, vatandaşları uyardı. 

ŞEN’DEN VATANDAŞLARA İMAR PLANI UYARISI! 

Güne Bakış'tan Gültekin Sadıkoğlu'nun haberine göre; TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Trabzon’da koronavirüs nedeniyle askıda kalma süreleri uzayan imar planlarıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşlara hatırlatma yaparak askıda olan nazım imar planlarını görmezden gelmemeleriyle ilgili uyaran Şen, “Daha önceki günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şubat ile mart aylarında onanan imar planları ve eklerinin Covid-19 salgını nedeniyle askı süreçlerinin 16 Haziran tarihine ertelendiğini duyurmuş ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısına istinaden bu planların askılarının tekrar eski tarihlerine çekilebileceğini belirtmiştim. Bu kapsamda büyükşehir belediyesinin resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre şubat meclisi kararları 15.05.2020-01.06.2020 tarihleri arasında; mart meclisi kararları ise 15.05.2020-13.06.2020 tarihleri arasında ilgili belediyenin internet sitesinde ve kurum binasında askı yoluyla duyurulmaktadır. Özellikle Ortahisar ilçesi 1/5000 ölçekli doğu ve batı bölgeleri nazım imar planına itiraz süresinin bugünden itibaren 15 gün sonra yani 01 Haziran 2020 tarihinde biteceği dikkate alındığında ilgililerin ve kentte yaşayan kentlilerin hak kaybına uğramamaları için imar planlarını kontrol etmelerini ve gerekiyorsa itiraz haklarını kullanmalarını hatırlatmak istiyorum. Yine Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıları da 13 Haziran 2020 tarihinde sona ereceğinden ilgililerin bu planları da hak kayıplarının oluşmaması amacıyla belirtilen tarihe kadar kontrol ederek gerekiyorsa itiraz etmeleri gerekmektedir.” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön