18 / 04 / 2024

Trabzon'daki HES'ler çevreci engele takıldı!

Trabzon'daki HES'ler çevreci engele takıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi.



TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında dün HES'lerle ilgili önemli bir karar aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi. 


Trabzon'da dört HES'le ilgili çevrecilerin yargıya başvurması sonrasında mahkeme 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Bu karar çerçevesinde komisyonun HES'lerin plan değişikliği ile ilgili talepleri incelenirken yargı kararı da meclise ulaştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu da HES'lerle ilgili 'Kısmına iade' görüşünü meclise sundu. Başkan vekili Seyfullah Kınalı, "Meclis gündemimizde zaman zaman tartışma konusu olan. 


gündem oluşturan HES'lerle ilgili bir dosya. Büyükşehir Belediyemizin imar komisyonunda dört tane dosya vardı" şeklinde konuştu. 


Büyükşehir Belediyesinin imar komisyonunda, bunların dosyalarını açmak üzereyken yargı kararının geldiğini belirten Kınalı, "Yargı, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. 


Daha biz dosyaların içeriğine girmeden bu yargı kararı gereği kısmana iadesi yönünde düşüncemiz oldu. 

Dolayısıyla Komisyonda durmasına gerek yok. Epey bir tartışma konusu oldu. Yargı kararı da gelince HES dosyasını gündemden çıkararak kısmına iadesi yönünde komisyonumuz karar aldı" dedi. 

Mecliste dört HES ile ilgili Komisyonun görüşü yönünde oy birliği ile karar verilerek dosyaları kısmına iadesine karar verdi. Kısmına iade meclis gündeminden çıkarmak demek olurken, yargının kesin karar vermesi sonrasında sonuç HES'ler lehine olumlu sonuçlanırsa ilerde yeniden meclis gündemine taşınabilir ifade ediliyor.


Karadeniz'den Günebakış


Haber Trabzon Kuzey Ekspres'te şu şekilde yer aldı


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün HES projeleri ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazır, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES’le ilgili bugün karar verildi. 

Komisyonun HES’lerin plan değişikliği ile ilgili talepleri incelenirken yargı kararı da meclise ulaştı.  Trabzon’da 4 HES ile ilgili çevrecilerin yargıya başvurması sonrasında mahkeme ‘Yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Bu karar çevrçevesinde Trabzon  Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu da HES’lerle ilgili ‘Kısmına iade’ görüşünü meclise sundu. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan vekili Seyfullah Kınalı, “Meclis gündemimizde zaman zaman tartışma konusu olan, gündem oluşturan HES’lerle ilgili bir dosya. Büyükşehir Belediyemizin imar komisyonunda 4 tane dosya vardı. Bunların dosyalarını açmak üzereyken yargı kararı geldi. Yargı, “yürütmeyi durdurma” kararış verdi. Daha biz dosyaların içeriğine girmeden bu yargı kararı gereği kısmana iadesi yönünde düşüncemiz oldu. Dolayısıyla Komisyonda durmasına gerek yok. Epey bir tartışma konusu oldu. Yargı kararı da gelince HES dosyasını gündemden çıkararak kısmına iadesi yönünde komisyonumuz karar aldı” diye konuştu. 

Mecliste 4 HES ile ilgili Komisyonun görüşü yönünde karar vererek dosyaları kısmına iade etti. Kısmına iade meclis gündeminden çıkarmak demek olurken, yargının kesin karar vermesi sonrasında sonuç HES’ler lehine olumlu sonuçlanırsa ilerde yeniden meclis gündemine gelebileceği kaydediliyor. 


Trabzon Kuzeu Ekspres 


Geri Dön