20 / 04 / 2024

Trafik cezanız tamamen silinebilir! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Trafik cezanız tamamen silinebilir! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Trafik cezalarının bir kısmı Borç Yapılandırma Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından tamamen silinecek. Yapılandırma için son başvuru tarihini ise kaçırmamak gerekiyor.  Peki hangi borçlar silinecek?



Örneğin 4 bin 538 TL’lik borcu olan bir kişinin borç miktarı 1. 871 TL’ye düşmüş olacak.

Ceza miktarına bakılmaksızın yapılacak indirim kapsamında, eğer borcu peşin ödemek tercih edilirse, bu durumda ana parada  yüzde 25 oranında indirim yapılacak. Enflasyon farkında ise büyük oranda indirim yapılacak ve farkın yüzde 90’lık kısmı tamamen silinecek.

 Trafik cezanız tamamen silinebilir! Bu tarihi aman kaçırmayın!

31 MAYIS’A KADAR SÜRESİ VAR

Habertürk'te yer alan habere göre, vergi borcu, prim borcu dahil devlet kurumlarına olan çeşitli borçlar ve trafik cezaları yapılandırması yapılabilecek.  Yapılandırma başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar,  başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleştirebilecek.

Başvuru yapanların borç miktarındaki gecikme faizi silinirken, sadece Yİ-ÜFE hesaplaması yapılacak ve ayrıca 48 aya varan taksit yapanlara ana para ile Yİ-ÜFE'den oluşan borç için tespit edilen katsayı dahil edilecek.

Trafik cezanız tamamen silinebilir! Bu tarihi aman kaçırmayın!

 Trafik cezasını peşin ödemek isteyen vatandaşlara ise bir başka kolaylık yapılarak,  Yİ-ÜFE miktarının yüzde 90'ı silinecek.

BU TRAFİK CEZALARI TAMAMEN SİLİNİYOR

Yeni Borç Yapılandırma Yasası ile  ayrıca belli miktarda borçlar ise tamamen silinecek. Önceki yapılandırmalarda olmayan bir başka kolaylık olan uygulama ile kamu kurumlarına olan çeşitli borçlar ile trafik cezası ya da öğrenim kredisi gibi alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olan ve 1 Ocak 2023 itibarıyla ödenmemiş olan tüm tahsil daireleri, toplamda 2 bin lira ya da daha düşük miktardaki tüm borçlar affedilecek ve tahsil edilmeyecek. Bu işlem için vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunması da gerekmiyor.

 Kırmızı ette kafalar karışık… İstanbul’da kırmızı et 3 farklı fiyattan satılıyor!

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Seçimden sonra Dolar kaç TL olacak? Ekonomi düzelecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi!

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön