29 / 03 / 2024

Traktör piyasasını bekleyen tehlikeyi açıkladı

Traktör piyasasını bekleyen tehlikeyi açıkladı

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Türkiye traktör pazarının hareketli olduğu 2021'de 63 bin traktör satıldığını ve 2022 yılında da geçen yıla paralel bir satış beklediklerini ifade etti. Özüner, traktörlerde tedarik sorunu yaşandığını belirtti.



TürkTraktör olarak geçen yıl 48 bin 500 adet traktör üretimi yaptıklarını aktaran Özüner, "Bu sene üretimde biraz daha geride kalacağız. Yani yüzde 5 ila 10 arasında bir oranda geride kalacağız gibi... Bunun birçok farklı sebebi de var tabii. İhracat olarak ise de geçen sene en yüksek ihracatımızı yapmıştık. 16 bin 200'ün üzerine çıkmıştık. İhracatta bu sene tempomuz iyi gidiyor. 

Bu seneyi de pazarın üstünde, geçen senenin üzerindeki bir rakamla kapatacağız. Paylaştığımız rakamlar ise bugüne kadar 16 bin 500 ila 18 bin aralığıydı. Sanki üst bariyere yakın bir rakamla, bu seneki ihracatı yine büyümeyle kapatacağız." ifadelerini kullandı.

"ZAM YAPILMASI İÇİN BEKLENLDİĞİ GİBİ BİR DURUMUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Öte yandan TürkTraktör Genel Müdürü Özüner, son dönemlerde çiftçinin traktör bulamadığı ve traktörün karaborsaya düştüğü yönündeki tartışmaları da değerlendirdi.


Geri Dön