27 / 04 / 2024

Trampa etmek ne demektir?

Trampa etmek ne demektir?

Trampa etmek ne demektir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...




Trampa etmek ne demektir?


Trampa etmek ne demektir? sorusuna bir malın başka bir malla değiştirilmesi cevabı veriliyor. Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir malla değiştirilecekse aradaki değer farkı eşitliği sağlamak için para ödenerek kapatılabiliyor. 


Trampa etmek ne demektir? sorusunun yanıtını verirken değiştirilecek mallar arasında değer farkları olabileceğine değindik. Bu değerleri eşitlemek için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Ayrıca değer eşitsizliğinden dolayı sözleşmeyi yapmama durumu da bulunmuyor. 


Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar içinde geçerli olabiliyor. Yani herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor. Bunun için talebi alan Tapu Sicil Müdürlüğü, diğer ildeki müdürlükten kayıt örneği ve yetki isteyerek trampa işlemini sonuçlandırabiliyor. 


Trampa işlemi için gerekli belgeler!


Taşınır veya taşınmaz malların trampa işlemi için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün istediği belgeler şöyle sıralanıyor; 


1.Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı,


2.Trampa yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


3.Trampa yapanların son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları,


4.Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyım) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge, 5. Tarafların vergi kimlik numaralarını gösterir vergi dairesinden alınmış belge.



2B arazilerinin iadesi!
Hazine'ye ait gayrimenkuller takas yoluyla satılabilinecek!
Trampa yoluyla kamulaştırma!
Tapu takas işlemi!
Tapuda trampa nasıl yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön