27 / 04 / 2024

Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den ev alabilir mi? Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Tapu Kanunundaki düzenlemeler...



Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Trinidad ve Tobago, Karayipler'de yer alan, Trinidad ve Tobago adlı iki farklı adadan oluşan bir ülkedir. Ülkenin para birimi Trinidad ve Tobago dolarıdır.


Ülke; Karayipler, Karayip Denizi ve Kuzey Atlas Okyanusu arasında adalar, Venezuela'nın kuzeydoğusunda yer alır. Koordinat olarak 11 00 Kuzey enlemi, 61 00 Batı boylamı'nda yer alan ülke haritada Orta Amerika ve Karayipler içinde olarak görünür. Ülkenin her iki adasının toplam yüölçümü 5.128 km²dir.


Peki, Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den ev alabilir mi? Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Trinidad ve Tobagolular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Trinidad ve Tobago vatandaşları, Türkiye'den mütebiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilecek ülkeler arasında yer alıyor.


Türkiye'den gayrimenkul satın alacak olan Trinidad ve Tobago vatandaşlarının bazı belgeleri temin ederek tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.


Geri Dön