26 / 04 / 2024

Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sao Tome ve Principe vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?



Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sao Tome ve Principe, Orta Batı Afrika'nın Gine Körfezi açıklarında bir ada ülkesidir. Bu ülke iki adadan oluşmaktadır: São Tomé ve Príncipe.


São Tomé ile Príncipe arası yaklaşık 140 kilometredir. Ülke, en yakın komşuları Gabon'a 225-250 kilometre arası bir mesafededir ve Gabon, ülkenin kuzeydoğusunda yer alır. İki adada da sönmüş volkanlar bulunmaktadır. 


Peki, Sao Tome ve Principe vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yapılan düzenlemelere göre yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Sao Tome ve Principe vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.




Geri Dön