24 / 04 / 2024

Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?



Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinler, Karayipler'de yer alan ada ülkesidir. 1783'te Versailles Anlaşması ile İngiltere'ye bırakıldı. 1969'da devlet statüsü elde etti. 1979'da bağımsızlığını kazandı.


Volkanik bir yapıya sahiptir. Kuzeyden güneye uzanan engebeli dağ sırası bulunmaktadır. En yüksek noktası 1220 m'ye yükselen kuzeydeki Soufriere volkanıdır.


Peki, Saint Vincent ve Grenadinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?


Tapu Kanunu kapsamında yapılan yabancıların tapu edinimleri ile ilgili esaslara göre, yabancı uyruklu vatandaşlar, mütekabiliyet şartı olmadan tapu sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Saint Vincent ve Grenadinler vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.



Geri Dön