19 / 04 / 2024

Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Martin vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Martin, Karayip denizinin kuzey-doğusunda Puerto Riko'nun 240 km doğusunda yeralan tropik bir adadır.


Adanın yüzölçümü 88 km² olup kabaca ortasından Hollanda ile Fransa arasında ikiye bölünmüştür. Hollanda'ya bağlı güney yarısı "Sint Maarten", Fransa sömürgesi olan kuzey yarısıysa da "Saint Martin" olarak adlandırılır. Hollanda bölgesi Hollanda Antilleri'nin bir parçası olarak Hollanda Krallığı'na bağlıdır.


Peki, Saint Martin vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanunu madde 35 hükmü gereğince, yabancı ülke vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul satın alabiliyor.


Türkiye'den ev alacak olan Saint Martin vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.



Geri Dön