26 / 04 / 2024

TTA Gayrimenkul'ün gelir kaynakları mecliste!

TTA Gayrimenkul'ün gelir kaynakları mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TTA Gayrimenkul A.Ş.'nin gelir kaynaklarına ilişkin soru önergesi hazırlayarak meclis gündemine taşıdı..



TTA Gayrimenkul ün gelir kaynakları mecliste!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TTA Gayrimenkul A.Ş.'nin gelir kaynaklarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer önergesinde "TTA Gayrimenkul A.Ş, özelleştirme Kapsamında Özelleştirme idaresi tarafından devredilen ve yetkilendirilen taşınmazların satış, devir, işletme ve diğer işlemlerini yürütmekte, emlak vergilerini, diğer bürokratik işlemlerini takip etmekte ancak bu hizmetlerine karşılık şirkete bir bedel ödenmemektedir." dedi.

 

"TTA Gayrimenkul A.Ş, özelleştirme Kapsamında Özelleştirme idaresi tarafından devredilen ve yetkilendirilen taşınmazların satış, devir, işletme ve diğer işlemlerini yürütmekte, emlak vergilerini, diğer bürokratik işlemlerini takip etmekte ancak bu hizmetlerine karşılık şirkete bir bedel ödenmemektedir. Şirketin bunun dışında bir faaliyeti yoktur. Yapılan satışlar sonunda elde edilen tutar ise özelleştirme İdaresi Başkanlığı hesaplarında görülmesi gereken masrafların haksız bir şekilde şirketin hesaplarında zarar olarak kaydedilmesine neden olmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunan Gürer, Başbakan Yıldırım'a "Ana sözleşmesinin 3 üncü maddesinde belirtildiği üzere Ticari ekonomik ve sosyal gereklere uygun bir biçimde “verimlikik ve karlılık” ilkesi çerçevesinde faaliyet göstermesi gereken şirket belirlenen görevlerini ifa ederken verilecek hizmete karşılık ne şekilde gelir elde edecek ve masraflarını nasıl karşılayacaktır?" diye sordu.

 


Geri Dön