26 / 04 / 2024

TÜBİTAK termal suyu yakından takip ediyor!

 TÜBİTAK termal suyu yakından takip ediyor!

Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla takip ediliyor. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.




Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla takip ediliyor. İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, depremin ilçenin turizm potansiyeline olumsuz yansıdığını söyledi. Termal'de 2 günde meydana gelen 50 depremin ardından kaplıca sularının ısısında 4 derecelik bir yükselme olduğu söylentileri halkı tedirgin etti. 


DEPREMLER KORKUTTU 

Konu hakkında açıklama yapan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçedeki sularda herhangi bir değişiklik yaşanmadığını dile getirerek, "Yalova'da Termal merkezli çok sayıda küçük ölçekli deprem yaşandı. Kaplıca suyunun bu depremlerle olan bağlantısını kurmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerdeki depremlerde böyle bir tecrübemiz yoktu, ama kaplıca suyunun depremlere bir veri oluşturabileceğini düşünüyoruz." İfadelerini kullandı. 


A Gazete 


Geri Dön