25 / 04 / 2024

termal sular takip ediliyor

termal sular takip ediliyor

Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla takip ediliyor. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Karatay Termal Tatil Köyü hizmete açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada turizm alışkanlıklarının değiştiğini anlattı. Kurum, "Konya'nın üstü insanlığa nasıl tarihi, kültürel, manevi şifalar sunuyorsa, altı da termal kaynaklarıyla sıcak sularıyla insanlığa şifa sunuyor'' diye konuştu.

Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis!

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve Kütahya gibi termal sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinin ortasında yer alan Uşak, komşularını geçmek için atağa kalktı. Uşak’ın şifalı suları, belediyenin tesislerinde hastalara umut oluyor

Edip Uğur'dan Balıkesir'e termal otel müjdesi!

Balıkesir'in Sındırgı, Bigadiç, Susurluk Kepekler, Gönen, Edremit Güre, Manyas bölgelerindeki kaplıcalarda 85-90 derece sıcaklığında termal suların bulunduğu alanlara 2 veya 3 tane 5 yıldızlı biner yataklı oteller yapılacağını dile getirdi.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı açıldı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı teslim edildi!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova'nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Yalova Termal Palace Otel, Yalova'yı Ortadoğu'nun yeni gözdesi yaptı.

Yalova Termal Palace ilk etabını hizmete açtı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenen yapı görkemli bir duruşa sahip.

Bursa'da termal tesis projeleri başlıyor!

BURSA Büyükşehir Belediyesi 'Bütünşehir Yasası'nın çıkması ile birlikte bölgedeki yatırımlarını arttırdı. Belediye, Büyükorhan'ın Düğüncüler köyünden çıkan termal suları değerlendirmek için çalışmalara başladı.

Hitit Ayaş Termal'de tapular dağıtıldı!

Dünyanın en zengin şifalı sularından birine sahip olan Hitit Ayaş Termal'de tapu sevinci yaşandı. Tatil köyü konseptini bir arada barındıran Hitit Ayaş Termal'de hak sahiplerine tapuları törenle dağıtıldı.

Harmancık termal sularıyla turizm alanında kalkınacak!

Bursa'nın tüm ilçelerine hizmetlerini ulaştırarak kente değer katan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Harmancık 'a, llıcaksu mevkiindeki termal suların değerlendirilerek turizminin kalkındıracağı modern bir tesis kazandıracak.

Harmancık'a termal tesis yapılacak!

Bursa’nın tüm ilçelerine hizmetlerini ulaştırarak kente değer katan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Harmancık ’a, Ilıcaksu mevkiindeki termal suların değerlendirilerek turizminin kalkındırılacağı modern bir tesis kazandırmayı hedefliyor.

Hatay termal turizmden umutlu!

HATAY'daki kaplıca sularının birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesi üzerine kentte termal turizme yönelik yatırımlarda artış yaşandı. Turizmde ağır darbe yiyen Hatay'da yeni bir sektör canlanmaya başladı.

Afyon’un termal sularına yabancı turist ilgisi artıyor!

Termal ile lüksü buluşturarak termal turizme yepyeni bir anlayış kazandıran NG Afyon Wellness & Convention, şifalı termal suları ve 9500 metrekarelik spa merkezi ile son dönemde özellikle Alman turistlerden büyük ilgi görüyor.

termal sular takip ediliyor Haberi

termal sular takip ediliyor


Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla takip ediliyor. İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, depremin ilçenin turizm potansiyeline olumsuz yansıdığını söyledi. Termal'de 2 günde meydana gelen 50 depremin ardından kaplıca sularının ısısında 4 derecelik bir yükselme olduğu söylentileri halkı tedirgin etti. 


DEPREMLER KORKUTTU 

Konu hakkında açıklama yapan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçedeki sularda herhangi bir değişiklik yaşanmadığını dile getirerek, "Yalova'da Termal merkezli çok sayıda küçük ölçekli deprem yaşandı. Kaplıca suyunun bu depremlerle olan bağlantısını kurmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerdeki depremlerde böyle bir tecrübemiz yoktu, ama kaplıca suyunun depremlere bir veri oluşturabileceğini düşünüyoruz." İfadelerini kullandı. 


A...