20 / 04 / 2024

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve Kütahya gibi termal sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinin ortasında yer alan Uşak, komşularını geçmek için atağa kalktı. Uşak’ın şifalı suları, belediyenin tesislerinde hastalara umut oluyor




Ege'de termal sular konusunda şifa dağıtan illerden biri olan Uşak'ta yeni bir çalışma başlatıldı. Uşak'ta Kayaağıl ve dahil olduğu Karaağaç jeotermal alanı dışında Örencik, Emirfakılı, Aksaz, Hasköy, Kızılcaören ve Hamamboğazı'nda da termal sular görülüyor.

Ancak bu kaplıca sahaları, Kayaağıl Termal Tesisleri kadar iyi bir yapılaşmaya sahip değil.


"TERMALDE MARKA ŞEHİR OLACAK" 


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kayaağıl Termal Tesisleri'nde günden güne gelişimin devam ettiğini, termal tesislerin ve apartların yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi. Göreve başlamasının hemen ardından tesislerin değişimi ve gelişimine öncelik verdiklerini ifade eden Cahan, yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını kaydetti. Tesislerin gelişimi adına son bir yılda 24 yeni lüks apart ve termal ana binanın yenilendiğini dile getiren Cahan, vatandaşların istekleri doğrultusunda projelendirilen market, restoran ve aquaparkın tamamlanarak hizmete açıldığını vurguladı.


"DİĞERLERİYLE YARIŞACAĞIZ" 


Termalde Afyonkarahisar ve Kütahya gibi kentlerle yarışan bir şehir olacaklarını söyleyen Başkan Cahan, "Altın gibi değerli termal suyumuz var. Sağlık, sıcaklık ve mineral bakımından standartların çok üstünde.

Bu nedenle akılcı ve doğru bir şekilde kullanarak bunu marka yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Öncelikle ilimizden başka şehirlere sağlık bulmak için gitmek zorunda kalan hemşehrilerimizin uzaklara gitmemesi hedefiyle başladığımız çalışmalarda artık farklı illerden, hatta yurtdışından misafir çeken bir il konumuna geldik. Biz bu durumu daha çok lehimize çevirmek niyetindeyiz" ifadesini kullandı.


"VATANDAŞ NE DİYORSA O" 


Kayaağıl Termal Merkezi'nin gelişimi konusunda vatandaşların sesine de kulak verdiklerini ifade eden Cahan, "Termalde hemşerilerimizin fikirlerini önemseyen bir yapıdayız. Bu nedenle merkezimize gelen vatandaşlarımızın ne istediklerini değerlendirerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu düşüncelere istinaden talepler arasında bulunan aquaparkı alana kazandırdık.

Ayrıca eksikliği hissedilen market ve restoran çalışmalarını hızla tamamlayarak, halkımızın hizmetine açtık. Biz tesislerimizin en iyi yerlere gelmesi adına ne gerekiyorsa yapacağız. Bu sayede hedeflerimize ulaşacağız" açıklamasını yaptı.



Yeni Asır


Geri Dön