20 / 04 / 2024

TÜİK verileri açıkladı! Tarımsal girdi enflasyonunda yeni zirve!

TÜİK verileri açıkladı! Tarımsal girdi enflasyonunda yeni zirve!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, tarım GFE aylık yüzde 7,45, yıllık ise yüzde 117,31 artarak rekor tazeledi.



Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar ise şu şekilde: Yüzde 26,31 ile veteriner harcamaları, yüzde 40,33 ile tohum ve dikim materyali.

Buna karşın, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 241,57 ile gübre ve toprak geliştiriciler, yüzde 189,26 ile enerji ve yağlar oldu.

TÜİK verileri açıkladı! Tarımsal girdi enflasyonunda yeni zirve!

Aylık artışın düşük olduğu alt gruplar, yüzde 3,25 ile makine bakım masrafları ve yüzde 3,74 ile tarımsal ilaçlar oldu. Buna karşın, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 10,97 ile bina bakım masrafları ve yüzde 10,04 ile gübre ve toprak geliştiriciler oldu.

Bir önceki aya göre azalış gösteren tek alt grup ise yüzde 1,85 ile veteriner harcamaları oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön