25 / 04 / 2024

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını duyurdu. Buna göre vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya çıkarıldı.



1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE

Bakan şirketlerce sağlanan yol yardımlarına ilişkin ise "İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına yüklenen bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 17 TL'lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 25.50 TL'ye yükselttik" bilgisini verdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön