26 / 04 / 2024

Tunç Soyer'den Buca metrosu ihalesi açıklaması!

Tunç Soyer'den Buca metrosu ihalesi açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer son zamanlarda sık sık gündeme gelen Buca metrosu yapım ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Soyer'in o açıklamaları...



Uluslararası mevzuat mı uygulandı?

Söz konusu projenin uluslararası finansmanla yapılması sebebiyle ihalenin de uluslararası mevzuata göre yapıldığını dile getiren Tunç Soyer, ihalede Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) prosedürlerinin gereğini yaptıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ihale mevzuatında bulunan "en düşük fiyat sorgulamasını" yaptıklarını, verilen teklifte birçok imalatın işçiliğinin sıfır şekilde gösterildiğini gördüklerini kaydeden Tunç Soyer, "İdare bütün bunlardan kuşku duyduğu için en düşük fiyatı verene vermeyebilir. Nitekim biz de böyle yaptık." dedi.

Tunç Soyer den Buca metrosu ihalesi açıklaması!

Neler olmuştu?

İzmirlilerin merakla beklediği İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını meydana getiren Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmete açılacak olan Buca Metrosu için Eylül'de gerçekleştirilen ihaleyi en düşük 2.teklifi veren şirket kazanmış ve söz konusu hattın temeli 14 Şubat 2021 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle atılmıştı.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, İzmir 4. İdare Mahkemesi, ihalede en düşük teklifi veren ortaklığın yaptığı itiraz üzerine dün ihaleye ilişkin kararı iptal etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Buca Metrosu açıklaması!


Geri Dön