28 / 03 / 2024

Türk çiftçiler dikkat! Türkiye'nin göz bebeği bir ürün için büyük atılım geliyor

Türk çiftçiler dikkat! Türkiye'nin göz bebeği bir ürün için büyük atılım geliyor

Tarım faaliyetleriyle bir dönem dünyanın ilgi odağı ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu alanda yeniden liderliğe oynamak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor.



Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ve TÜBİTAK MAM öncülüğünde kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) tarafından İzmir'deki bir otelde düzenlenen "Türkiye'de Kurutulmuş Meyveler Sektörü ve Geleceği Çalıştayı'nda sektörün araştırma geliştirme ve inovasyon konusundaki hedefleri tartışıldı.

TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı ve INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada TÜGİP'in tüm gıda ve içecek sektörünün bir araya geldiği bir iletişim ağı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin tarım anlamında önemli potansiyel barındırdığını ancak bu ürünlere yeteri kadar katma değer sağlayamadıklarını dile getiren Alaşalvar, şunları kaydetti:

"Lider olduğumuz kuru meyvelerde AR-GE anlamında da lider olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda TÜGİP, firmaların ürün ve fikirlerini hayata geçirmeleri, inovasyon ve AR-GE maliyetlerini azaltmaları ve işbirliğinin gücünden yararlanmaları için tek bir kaynaktan birlikte geliştirme ve birlikte başarma yaklaşımıyla bütünsel çözümler sunuyor. Türkiye Gıda İnovasyon Platformu ülkemiz gıda sanayisi için birlikte çalışmayı kültüre dönüştürecek oldukça önemli bir potansiyel barındırıyor. Birlikten güç doğar mantığıyla burayı özel sektörün hizmetine açtık. Gıda ve içecek sektörü ile beraber yeni ürünler geliştireceğiz. Ülkemize katma değer yaratacağız."

Cesarettin Alaşalvar, TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Türkiye'nin en büyük gıda AR-GE ve inovasyon projesi INNOFOOD hakkında da bilgiler verdi.

 


Geri Dön