18 / 04 / 2024

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 



Türk yatırımcıların ABD emlak piyasasına olan ilgisi artıyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Türk yatırımcılara birkaç yılda yaklaşık 1.000 konut satan IRG yoğun taleplerden dolayı İstanbul'da da ofis açtı. Türk yatırımcıların değişen döviz kuruna rağmen büyük gayrimenkul fırsatından yararlanmak istedikleri belirten IRG yöneticileri, Amerika'da yatırım yapmak isteyenler için yatırım ve kazanım süreçleri ile ilgili tüm detayları anlattı.

 Türk emlak yatırımcıların gözü ABD de!

Amerikan Merkez Bankası (FED)'in 2021 yılında yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki birkaç yıl içinde Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme olacak, ABD'den bugün ev alanlar çok karlı çıkacak. FED'in bu açıklaması Türk emlak yatırımcıların ABD'ye ilgisini daha da arttırdı. Türk yatırımcıların gözde şehri ise son 3 yılda 5 milyar dolar emlak yatırımı yapılan Miami... Yatırımların 2 yıl sonra yüzde 40 artması bekleniyor.

Florida eyaletinin değişik bölgelerinde konut, işyeri ve arazilerle ilgili alım satım işlemlerini yürüten IRG, özellikle Miami'de yatırım yapmak isteyen yatırımcıları, burada bulunan inşaat sahipleri ile tanıştırarak hem yatırım yapmalarına hem de şirket ortaklıkları kurmalarına destek oluyor. Miami merkezli IRG, konut ve ticari gayrimenkullerde uzmanlaşmış kadrosuyla, Miami'den Orlando'ya kadar uzanan bölgede faaliyet gösteriyor. Miami'deki dünyaca tanınmış geleceği simgeleyen sıra dışı, önemli ve lüks projeleri “Casa Bella”, “E11Even Residance” gibi henüz proje aşamasındayken anlaşmalarını yapıp yatırımcılara normal değerinin altında cazip fiyatlar sunuyor.

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD de!

Dünyanın 100 büyük emlak broker ödülüyle dikkat çeken Cengiz Bayırlı, “International Realty Group olarak ABD'nin Florida eyaletinde ev, ofis almak isteyenlere hizmet veriyoruz. Bu ofisimizde 35 emlakçıyla çalışıyoruz. Diğer şirketimiz Property Invest USA ise ABD’nin başkenti Washington DC yakınlarında ve Baltimore’da yatırım amaçlı ev satıyoruz. Yıllardır Türk yatırımcıların Amerika'da emlak alımına destek veriyoruz. Türk yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine İstanbul'da da bir irtibat ofisi açtık. 2022 yılında Dubai, Kanada, Meksika ve Venezuela'da ofis açmayı hedefliyoruz. Çünkü özellikle bu ülkelerden Miami ve Baltimore'a yatırım amaçlı büyük talep var” dedi

KİRA GARANTİLİ YATIRIMLIK EV

ABD’nin Baltimore kentindeki evlere Türklerin yoğun ilgisinin olduğunu belirten Cengiz Bayırlı, “Fiyatları 95 ile 130 bin dolar arasında değişen bu konutların kiraları Amerikan hükümeti tarafından garanti ediliyor. Evlerin hepsi özel, iki veya üç katlı. 100 bin dolarlık bir evin her yıl minimum 10 bin dolar net getirisi oluyor. Yani yatırdığınız parayı 9 ya da 10 yılda geri alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Ev alırken her şeyin online gerçekleştiğini aktaran Bayırlı, “Evinizden çıkmanız gerekmiyor, tapu işlemleri e-posta üzerinden elektronik imza ile yapılıyor. Türkiye'ye göre kira getirisi daha yüksek. Burada 100 bin dolara aldığınız bir evin kira getirisi maksimum 200 dolar oluyorken Amerika'da 3-4 katı getiri sağlanıyor. Ayrıca değer artışı fazla olduğundan yatırımcı evi satarken fazla para kazanıyor. Hem daha kazançlı oluyorlar hem de başka bir yatırım yapmak istediklerinde daha düşük faizle kredi çekip alabiliyorlar” diye ekledi.Bayırlı “Türkiye'de döviz kurları çok değişken, buna rağmen talep daha da artıyor, çünkü Türk yatırımcısına dolarla kira almak cazip geliyor” dedi.

Konutlar kira garantili

 

ABD'nin Baltimore kentindeki evlere Türk vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Property Invest USA şirketi kurucusu ve başkanı Cengiz Bayırlı'ya göre ABD'de yatırım yapmanın avantajları şöyle:
-Fiyatları 95 ile 130 bin dolar arasında değişen bu konutların kiraları garanti.
-Kiracıları Amerikan hükümeti tarafından garanti olduğu için biz de garanti edebiliyoruz.
-Evlerin hepsi özel, iki veya üç katlı.
-ABD'de ev almak veya satmak için Amerikan vizesine de ABD'ye gitmenize de gerek yok. Tapu işlemleri tamamen online yapılıyor. Her şey sistem üzerinden yürüyor.

MİAMİ FIRSATLAR ŞEHRİ

Türk yatırımcılardan bölgeye inanılmaz bir talep olduğunun altını çizen International Realty Group'un kurucusu Giovanna Guzman ise “Şirket olarak Amerika'da 12'nci yılımızı kutluyoruz, İstanbul'da açtığımız bu ofisle de bunu taçlandırdık” diyerek mutluluğunu ve heyecanını dile getirdi. Miami'ye yatırım yapmanın avantajlı olduğunu dile getiren Guzman, “Miami son dönemde çok gelişti, özellikle pandemide inanılmaz büyüdü. Global bir şehir haline geldi. Günde başka eyaletlerden 900 kişinin bu şehre taşındığını biliyoruz. Bu durum birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Burada eyalet vergisi yok, bu çok önemli... Emlak vergileri diğer eyaletlere göre çok düşük. Lokasyonu, havası çok güzel. Ciddi bir değişim, dönüşüm var. Şehrin 4 yıl içinde olduğundan çok daha iyi bir çizgiye taşınacağını düşünüyorum” dedi

Kira getirisi Türkiye'nin 2-3 katı

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD de!

Realty Group'un kurucusu Giovanna Guzman, ABD'de yatırım yapmanın sürekli yükselen bir trend olduğunu belirterek, ABD'de konut almalarının avantajlarını şöyle özetliyor:

Kira getirileri Türkiye'ye nazaran en az 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var.

Miami'de 20 yıllık deneyimimizden dolayı yatırımcılarımıza çok iyi getiriler sağlıyoruz. Aynı avantajları Baltimore'da da sunuyoruz. Türkiye'deki yatırımcılardan inanılmaz bir talep görüyoruz."

Pandemi emlak sektörünü canlandırdı!


Geri Dön