23 / 04 / 2024

Türk firması Moskova'nın en büyük inşaat pazarını yaptı!

Türk firması Moskova'nın en büyük inşaat pazarını yaptı!

MOSKOVA Belediyesi'nin kapattığı MKAD 65'inci kilometredeki eski inşaat pazarının yerine inşa edilen 150 bin metrekarelik dev inşaat pazarı Sindika'nın yapımı, Türk firması ESTA Construction tarafından gerçekleştirildi...



MOSKOVA Belediyesi'nin kapattığı MKAD 65'inci kilometredeki eski inşaat pazarının yerine inşa edilen 150 bin metrekarelik dev inşaat pazarı Sindika'nın yapımı, Türk firması ESTA Construction tarafından gerçekleştirildi.



Yaklaşık 3 bin inşaat malzemesi satan işyeri bulunan Sindika İnşaat Malzemesi Pazarı, Moskova'nın en büyük kapalı alanına sahip bulunuyor. 28 Eyliil'de Moskova makamlarınca açılışı gerçekleştirilen pazarın ana müteahhitlik firması ESTA Construction şirketi sahibi Bahattin Demirbilek. projeyi DHA'ya anlattı. 


Demirbilek, projenin 2 yıl süren çok ciddi bir çalışma sonucu gerçekleştirildiğini anlattı. Bu çalışma ile Moskova Belediyesi'ııin geçici pazar yerlerinin kapatılıp, modern, hijyenik ortamlarda çalışılabilecek sağlıklı ticaret alanlarının kurulmasını hedeflediği ifade edildi. Açılışı yapılan pazarın 150 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu da anlatan Demirbilek şöyle dedi: "Burada yaklaşık 3000 kişilik bir ticari ekip görev yapacak. Yıllık 180200 bin arasında ziyaretçi kabul edecek bir alan. Bu alanın bulunduğu yerin özelliği Moskova'nın trafik akışının en yoğun olduğu alanlardan birisi olması. İnşaat malzemesi pazarında Moskova ve Moskova civarındaki en büyük kapalı mekan olarak görev yapacak bu alan ve tüm Moskova'da inşaat malzemesi ihtiyacı olan tüketicilerin yüzde 20 pazar payını sağlayacak bir pazar yeri olarak kuruldu." 1992 yılından bu yana Rusya'da bulunduğunu ve 01 Ocak 2006'da ESTA Construction firmasını kurduklarını da anlatan Demirbilek, halen şirkette 7800-8500 arasında çalışan bulunduğunu söyledi. 


Demirbilek, 7 ayrı bölgede 7 ayrı projede çalışmalarına aktif halde devam ettiklerini anlatırken şöyle devam etti: "Yaptığımız projelerden belli başlılarından biri şu anda Krasnodar şehrinde yaptığımız dünyanın en lüks 10 stadından FK Krasnodar takımının stadyumunu inşa etmekteyiz. Yine Rusya'nın kuzey bölgesinde Almanya sınırındaki şehir Kaliningrad'da Kaliningrat havalimanını inşa ediyoruz. Moskova'nın en gözde alışveriş merkezlerinden olan Metıopolis alışveriş merkezinin ikincisini inşa ediyoruz. Bu arada çok değerli bir şey; işverenimiz Morgan Stenly, ABD'li bir firma. Biz Türk asıllı bir Rus şirketiyiz. İş yaptığımız yer Rusya ve çalışanlarımıza baktığınız zaman birleşmiş Milletler gibi bir durum var. Yaklaşık 12 milletten değerli profesyoneller, çalışanlar, teknik elemanlar, yöneticiler ve finansmanalar bulunmakta. Tüm bu imkanları bize sağladığı için Rusya Federasyonu yöneticilerine ve değerli halkına tekrar şükran ve minnetlerimi iletmek istiyorum. Uzun yıllardır Rusya'dayım ve çeşitli dönemlerde burada mali, idari krizlere giı ip çıkılabiliyor ama son 15 yılda Sayın Putin'in iktidara gelişi ile birlikte siyasi istikrar, sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Ben ticari bir kuruluşu yöneten bir insan olarak baktığım zaman; eğer idari istikrar varsa ülkede, o ülkede ekonomik problemlerin ve türbülanslarııı geçici olacağına inanıyorum. Bu arada Rusya'da Türk inşaat sektörünün kaliteli projeler yapan firmaları için önümüzdeki 10-20 yıl daha iş imkanı olduğunu da düşünüyorum." 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön