26 / 04 / 2024

Türk inşaat firmaları Katar'da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

Türk inşaat firmaları Katar'da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

Türkiye ile Katar arasındaki iş birliği anlaşmaları ekonomik ilişkilerin gücünü artırmaya devam ediyor. Türk şirketler Katar’da 11 milyar dolarlık yeni projeler geliştirecek.



Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapacak. Katar ve Türkiye arasında 3 milyar dolarlık swap anlaşması imzalandı. Katar, 3 milyar dolarlık anlaşmayla Türkiye’ye desteğini artırmış oldu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, McNamara Swap anlaşmasıyla ilgili olarak, “Türkler için daha fazla dolar bulunmasını sağlayacak her şey değerli ancak 3 milyar dolar durumu çok da değiştirmez açıkçası” açıklamalarında bulunuldu.

Açıklamalara şu şekilde son verildi: “Analistler bu mali desteğin, Suudi Arabistan ve 3 Arap müttefikinin Katar’a abluka uygulamasından bu yana  Ankara  ve Doha arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin ne kadar güçlendiğinin bir işareti olduğunu söylüyor.” 

 

Türk inşaat firmaları Katar da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

 

11 milyar dolarlık yeni proje

Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendiren Financal Times, “Katarlı yetkililer, Türkiye ve ülkeleri arasındaki ticaretin geçen yılın ikinci yarısında yüzde 30 arttığını söyledi. Katar Ticaret Odası’na göre, Türk şirketler Katar’da çoğu 2022 Dünya Kupası ile ilişkili olmak üzere 11 milyar dolar değerinde projeler üzerinde çalışıyor” açıklamasında bulundu.

200 milyar dolarlık bütçe

Dünya Kupası hazırlıkları için 200 milyar dolar bütçe hazırlayan Katar, çok sayıda inşaat firmasını Dünya Kupası için yapılan stat ve altyapı yatırımlarını üstlenmişti.

 

Türkiye'ye davet

Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı Saad Bin Ahmed Al Muhannedi, “Sadece Türk müteahhitlerini değil, Türk teknik müşavirlik hizmetlerini ve Türk inşaat malzemelerini de Katar’da görmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön