25 / 04 / 2024

Türk müteahhitler 100'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor!

Türk müteahhitler 100'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor!

Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100’e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurguladı..



Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100’e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurgulayarak, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Ömer Derbazlar; Rusya’dan Libya’ya, Tataristan’dan Güney Afrika’ya kadar onlarca inşaat şirketinin faaliyet yürüttüğünü, binalar ve yollar yaptığını, ihalelere katıldığını belirtti. Türkiye’de inşaat sektöründeki tüm oyuncuların ürünlerini artık sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da marka yapmalarının önemli olduğunu ifade eden Derbazlar, Türkiye’nin inşaat sektöründe dünyaya öncülük edebilecek bir seviyeye ulaştığının altını çizdi.  Derbazlar sözlerine şöyle devam etti: “GSYİH içindeki payı direkt olarak yüzde 7’lere varan, etkilediği 200 kadar sektörle birlikte yüzde 30’a ulaşabilen dev bir sektör ekonominin lokomotifidir. Ürettiği istihdam ve faaliyetlerinin coğrafi dağılmışlığı nedeniyle hem yoksulluğa hem de bölgeler arası dengesizliklere çare üretebilen gerçek bir sosyal kriz kalkanıdır. İnşaat sektörünün ekonomiye sağladığı bir diğer önemli katkı hem inşaat malzemesi ihracatı, hem de yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ile getirdiği dövizdir.”  


Finansal alt yapının istenilen düzeye çekilmesi halinde Türkiye inşaat sektörünün dünyada bir marka haline geleceğini ve rakipsiz olacağını söyleyen Derbazlar, inşaat sektörünün Türkiye’de ekonomik büyümenin motoru olduğunu ve kalkınmada en önemli rolü üstleneceğini vurgulayarak sözlerini noktaladı. Ömer Derbazlar, kendilerinin de Türkmenistan başta olmak üzere Rusya, Orta Asya ve Ortadoğu coğrafyasında yer aldıklarını ifade etti. 


Yeni Mesaj Gazetesi


Geri Dön