26 / 04 / 2024

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...



Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ekonomi çevrelerinin ve sektörün dikkatle izlediği İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun 2022 Nisan sayısını açıkladı. “Salgın Bitmeden Bu Kez de Yanı Başımızda Savaş” başlığıyla hazırlanan analizde, global ve ulusal ekonomiye ek olarak inşaat sektöründe geçen çeyrek dönemle ilgili değerlendirmeler kapsamlı şekilde masaya yatırıldı.

Kovid-19 salgınından önce daralma sürecine giren inşaat sektörünün, pandemi senesinden sonra 2021 yılında ekonominin gösterdiği yüksek büyüme performansından faydalandığına vurgu yapılan analizde, yüksek kırılganlık içindeki sektörde, faaliyetlerin yatırım hızında gerileme ve yükselen girdi maliyetleri problemiyle beraber tekrar durma noktasına geldiği ifade edildi. 

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

Raporda yer alan değerlendirmelere göre; 2020'nin ilk çeyrek döneminde, maliyet yüküne ek olarak sert mevsim şartlarının da olumsuz etkisiyle karşılaşılırken, senenin geri kalanında en büyük etkisi emtia fiyatlarındaki artış olan Rusya-Ukrayna savaşı, sektörde hem yurt içi hem de yurt dışı projelerde belirsizlikler ve riskler ortaya çıkardı. 


Geri Dön