18 / 04 / 2024

Türk yatırımcılar Kalifornia'dan gayrimenkul alıyor!

Türk yatırımcılar Kalifornia'dan gayrimenkul alıyor!

Sotheby's International Realty'nin uzmanlarından biri olarak hizmet veren Uluslararası Emlak Uzmanı Lisansı (CİPS) sahibi olan Almila Gözen, Türk yatırımcısını ABD'de ev sahibi yapıyor. 



Türk yatırımcısının dünyaya açılması yeni girişimcilerin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunlardan biri de dünyaca ünlü Sotheby's International Realty'nin uzmanlarından biri olarak hizmet veren Uluslararası Emlak Uzmanı Lisansı (CİPS) sahibi olan Almila Gözen. Emlak alım, satım ve kiralama işlemlerinde 'kişiye özel hizmet' veren Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen, Kaliforniya'da yaşamak ya da yatırım yapmak isteyenlere danışmanlık yapıyor.

 

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Kaliforniya'nın son yıllarda Türk yatırımcıların dikkatini çeken bir bölge olduğuna işaret eden Almila Gözen, "Özellikle beyaz yakalılar, öğrenciler üniversite mezunları, doktorlar, avukatlar ve mühendisler Kaliforniya'dan ortalama 250 bin dolara gayrimenkul alıyor" diyor. Almila Gözen, emlak alış ve satış alanındaki faaliyetlerini mimar ve Kaliforniya eyaletinde lisanslı müteahhit olan eşi Efe Gözen ile birlikte kurduğu inşaat şirketi Gözen Construction, İnc. ve gayrimenkul yatırım şirketi Ace Property Investments ile yürütüyor. Gayrimenkul hukuk danışmanlığı yapan bir ailede yetişen Almila Gözen, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik bölümünü bitirdikten sonra 2014 yılında Amerika’ya taşındı. Kalifıorniya’da emlakçılık lisansı alacak.

 

 


Geri Dön