24 / 04 / 2024

Türk Ytong'tan mimarlık öğrencilerine ders!

Türk Ytong'tan mimarlık öğrencilerine ders!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, mimarlık öğrencilerine gazbeton dersi verdi. Türk Ytong, 9 yılda 1.000’in üzerinde öğrenciyi eğitti.



55 yıldır nitelikli kentleşme hedefiyle yapı sektörüne yön veren  Türk Ytong, ‘Gazbeton Dersleri’ ile mimarlık öğrencilerine ders verdi. 2010'da Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlayan 14 haftalık seçmeli ders programı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitelerinin Mimarlık bölümleri de dahil olmak üzere üç üniversitede sürdürüyor.

Derslerde, gazbeton yapı malzemesi hakkında temel bilgiler, tasarım ve uygulama yöntemleri, ilgili yönetmelikler ve sahaya dönük deneyimler paylaşılıyor. Son yıllarda yapı sektöründeki en dikkat çekici dijitalleşme adımı olan ‘Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’ uygulamalarını da içeren dersler, Türk Ytong teknik uzmanlarının rehberliği tarafından veriliyor.

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztoprak, ‘Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin hızla değiştiği günümüzde, bilgi üretimi ve paylaşımı konusunda malzeme üreticilerine önemli görevler düşüyor. Bu bilinçle akademik ve sektörel iş birliklerine, gençlere yönelik eğitim ve etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz. Çağdaş yapılara, sürdürülebilir yerleşim alanlarına imza atacak genç mimar ve mühendislerle sürekli bir arada olmak bize ayrı bir enerji ve dinamizm de katıyor. Gazbeton Dersleri’ne başladığımız 2010 yılından bugüne 9 yılda 1.000’in üzerinde mimarlık öğrencisi ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Sektördeki yenilikler ve yapı malzemeleri hakkında bilgi paylaşımları gerçekleştirdik. Dersleri yürüten teknik kadrolarımız, akademik içeriklerin güncellenmesi ve geliştirilmesi için düzenli araştırma ve çalışmalar yapıyor. Ders notları 2014 yılında kitap olarak yayınlandı. Yıllar içerisinde bu dersler, zengin ve güzel bir paylaşım platformuna dönüştü. Bizlere güvenerek, bu dersleri açmamıza olanak sağlayan üniversite yönetimlerine de teşekkür ediyoruz. Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve yıllardır başarıyla devam eden bu programın, sektörümüzde yaygınlaşmasını diliyoruz.’ ifadelerini kullandı.


Geri Dön