29 / 03 / 2024

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.



Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü Ocak Eylül dönemi ihracatı, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolar ilen genel ihracattan yüzde 6 pay aldı.

Aynı dönemde birim ihraç fiyatı yüzde 19 oranda artışla 4,69 dolara ulaştı. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, demir ve demir dışı sektörü olarak ihracatta artışa devam ettiklerini aktardı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, eylül ayı ve yılın ilk 9 aylık ihracat rakamlarını açıkladı. Türkiye'nin 2022 yılı eylül ayı ihracatı toplamda 22,6 milyar dolara ulaştı. 2022 yılı Ocak ve Eylül döneminde ise 188 milyar dolara çıktı.

Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe eylül ayı ihracatı 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 3,6 oranda artışla 1,1 milyar dolara yükseldi. Ocak ve Eylül dönemi ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre yüzde 26 oranda artarak 11,1 milyar dolara ulaştı. Sektörün, Türkiye'nin toplam aylık ihracatı içerisindeki payı ise yüzde 6 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön