25 / 04 / 2024

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.



EN FAZLA İHRACAT ALÜMİNYUMDA

Alt sektör ihracatında en fazla ihracat 825 milyon dolar ile Alüminyum ürün grubunda gerçekleşti. Alüminyum sektörünü 329 milyon dolar ile Demir Çelik Mamulleri, 230 milyon dolar ile metaller ve 132 milyon dolar ile Bakır Ürün Grupları takip etti.

DÜNYADA VE AVRUPA’DA BİRİNCİLİK

Birlik, bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracat rakamlarında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer alırken, diğer bakır alaşımları ihracatında ise bu sıralamda dünyada ikinci, Avrupa’ya ihracatta ise birinci olarak hesaplandı.

Sektörün en çok ihracat yaptığı bölge olan Avrupa ülkelerine ihracat, 2022 Eylül ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,24 oranda artarak 629 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yine bu dönemde sektörün en fazla ihracat gerçekleştirdiği bölgeler arasında 164 milyon dolar ile Almanya ilk sırada yer alırken, 85 milyon dolar ile ABD ikinci sırayı aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön