26 / 04 / 2024

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 501 camiye onarım!

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 501 camiye onarım!

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV), tarafından yurt içi ve yurt dışında 2015-2019 yılları arasında savaş, terör ve doğal afetlerden zarar gören 501 caminin yapım ve onarımının yapıldığı aktardı…



Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Türkiye'deki bin 3 şube ve 149 ülkede, eğitim, kültür, sosyal ve dini hizmetleri destekleme çalışmaları yaptıklarını ve bunun yanında uluslararası yardım çalışmaları ile dünya genelinde ve İslam coğrafyasında faaliyetlerini devam ettirdiklerini söyledi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye, Filistin, Filipinler ve Haiti ile Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2015-2019 yılları arasında savaş, terör ve doğal afetlerden dolayı tamamen yıkılan veya hasar gören camilerin inşası ile bakım ve onarımlarının yapılarak yeniden ibadete açılması sağlandı.

YeniAkit’in haberine göre,TDV'nin, dünyanın farklı bölgelerindeki camilerin inşası ile bakımı ve onarımı için  önemli görevler  aldığını belirten Polat, bu kapsamda 501 caminin yapım ve onarımının gerçekleştirildiğini aktardı. Polat, şu şekilde devam etti, "Fırat Kalkanı harekat bölgesinde 250, Zeytin Dalı harekat bölgesinde 38, Elbab bölgesinde 42 ve Cinderes bölgesinde 3 olmak üzere, toplamda 333 cami ve mescidin tadilatını tamamlayarak, yeniden ibadete açılmasını sağladık. Zeytin Dalı harekat bölgesinde 134 cami ve mescidin tadilatı devam ediyor. İnşallah onları da bu yılın sonuna kadar tamamlayacağız. Onarımı devam eden camiler de tamamlandıktan sonra Suriye genelinde toplamda 467 caminin bakım ve onarımı vakfımız tarafından gerçekleştirilmiş olacak."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 152 cami tadilattan geçti

Polat, "2008 yılındaki savaş sırasında yıkılan camilerden 9'u her daim bölge halkının yanında olan Türkiye adına vakfımız tarafından 2017 yılında yeniden yapılarak Gazze Müslümanlarının istifadesine sunuldu." diye ifade etti.
Polat, Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan Cizre, İdil, Silopi, Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da büyük tahribat bıraktığı, 152 cami ve mescidin yapım ve onarımının yapıldığını söyledi. Polat sözlerine şunları da ekledi, "Doğal afetlerden dolayı 2015 ve 2016'da Filipinler'de 3 adet cami sıfırdan inşa edilmiş olup, 3 adet caminin ise tadilatı yapıldı. Haiti'de ise bir cami sıfırdan inşa edilerek, Müslümanların istifadesine sunuldu. Dünyanın dört bir yanında İslam'ın sembolü, birlik mekanı camilerimizin inşası, bakım, onarım ve tefrişat çalışmalarımıza hayırsever milletimizin desteğiyle devam edeceğiz."

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden Diyanet Vakfına gayrimenkul bağışı!

TDV'den engelli, yetim ve şehit ailelerine Suriye'de konut!


Geri Dön